Almanya resmen Türkiye'yi tehdit etti

Almanya resmen Türkiye'yi tehdit etti

Almanya ile Türkiye arasında bir süredir tırmanan kriz, Alman Hükumet sözcüsü Steffen Seibert'ın yaptığı açıklama ile resmen iplerin kopma noktasına geldiğini işaret ediyor.

Almanya ile Türkiye arasında Erdoğan'ın Avrupa'da referandum propogandası yapmak istemsi sonucu çıkan kriz hergeçen gün daha da ciddi bir hal almaya başladı.

TUTUKLU ALMAN VATANDAŞLARI SORUNU

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşları olayınında had safhaya çıkardığı gerginlik üzerine Alman federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert Türkiye'yi resmen tehdit etti. Yapılan açıklamada Türkiye'ye karşı ekonomik yaptırımların hazırlık aşamasının sonuna gelindiğini söyleyen sözcü "Türkiye'nin uzlaşmaz tavrı sonuçsuz kalmayacak " dedi.

KRİTİK TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Ankara ile Berlin arasındaki gerilim tırmanıyor. Alman Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye'nin Almanya'ya yönelik 'tavrının' sonuçsuz kalmayacağını öne sürdü. Sözcü Seibert, Berlin'de düzenlediği olağan basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK

Seibert, Türkiye'ye yönelik tutum konusunda Almanya'daki farklı bakanlıklar arasında görüş ayrılığı bulunduğuna ilişkin medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Seibert, "Türk hükümetinin siyaseti ve örneğin Alman vatandaşlarına yönelik tutum karşısında, Türkiye politikamızı yeniden şekillendirmemiz gerektiği konusunda Federal Hükümet olarak hemfikiriz” dedi.

EKONOMİK YAPTIRIMLAR GELİYOR

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Seibert, bu durumun ekonomik işbirliğine etkileri olması gerektiği konusunda da aynı görüşün paylaşıldığını ifade etti. Seibert, hukuk açısından güvensiz bir ortamın yeni yatırımlar için uygun olmayacağını belirtti. 

HERMES KREDİSİ KESİLEBİLİR

Bu nedenle de Alman projeleri ve verilen devlet desteğinin incelendiğini kaydeden Seibert, bunlar arasında Hermes kredi garantisine ilişkin ön koşulların da bulunduğunu dile getirdi. Hermes kredi garantisi, Türkiye'ye yapılan ihracat ve yatırımlara veriliyor. Ancak Seibert, bu konuya ilişkin olarak ilgili bakanlıklar arasındaki görüşmelerin sürdüğüne işaret etti.

TÜRK İHRACATINA DARBE GİRİŞİMİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 20 Temmuz'da Türkiye'ye yönelik siyasetin değiştirileceği mesajını veren bir açıklama yapmıştı. Gabriel, Alman ihracat kredi garantilerinin yeniden gözden geçirileceğini duyurmuştu. 

ALMAN TURİSTLERE ÇAĞRI PLANI 

Bunun yanı sıra, Alman vatandaşlarına Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının sertleştirileceğini de açıklayan Gabriel, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye mali yardımlarının gözden geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulamıştı.

İlgili Haberler