ALMANYA KAHRAMANI TUĞÇE UĞURLANIYOR

ALMANYA KAHRAMANI TUĞÇE UĞURLANIYOR

Liyakat nişanı verilmesi gündemde

ALMANYA'nın Offenbach kentinde, 15 Kasım Cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve 28 Kasım Cuma günü yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak (23) çarşamba günü toprağa verilecek. 3 Aralık Çarşamba günü önce, Wächtersbach kentindeki Türk İslam Kültür Derneği Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Daha sonra cenaze, yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta Bad Soden-Salmünster kasabasındaki mezarlıkta defnedilecek. Cenazenin Bad Soden-Salmünster mezarlığında defnedilmesinin nedeni Tuğçe'nin 13 bin nüfuslu bu küçük kasabada doğmuş olması. Gösterdiği medeni cesaretle gönüllere taht kuran Tuğçe'yi son yolcuğuna binlerce kişinin uğurlaması bekleniyor.

NİŞAN VERİLSİN KAMPANYASI

Öte yandan Tuğçe'nin Federal Liyakat Nişanı'yla onurlandırılması için başlatılan kampanya çığ gibi büyüyor. İnternet'te, 'change.org' adlı sitede başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 132 bin kişi katıldı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, önceki gün Tuğçe Albayrak'ın ailesine taziye mesajı göndermişti. Tuğçe'nin, günlük hayatta birçoklarının görmezden geldiği bir olay karşısında medeni cesaret göstererek örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Gauck, "Bu korkunç saldırı karşısında sayısız vatandaşımız gibi ben de sarsıldım, dehşete düştüm. Tuğçe büyük bir saygıyı ve takdiri hak etmiştir. Tuğçe her zaman bizim için örnek bir kişilik olacak" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI VERİYOR

Joachim Gauck, Tuğçe'ye 'Federal Liyakat Nişanı' verilmesi talebinin incelemeye alındığı bilgisini de vermişti. Federal Liyakat Nişanı, Almanya'da Cumhurbaşkanı tarafından verilen en büyük onur ödülü olma özelliğini taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı