ALMANYA İLE YENİ GERGİNLİK; TÜRK KAFİLE HAVALİMANINDA TUTULUYOR

ALMANYA İLE YENİ GERGİNLİK; TÜRK KAFİLE HAVALİMANINDA TUTULUYOR

Almanya ile son günlerde giderek gerginleşen ilişkilerde yeni bir sayfa daha açıldı.

Türkiye'den Almanya'ya giden 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Almanya ile son günlerde giderek gerginleşen ilşkilerde yeni bir sayfa daha açıldı.

HAVAALANINDA BEKLETİLİYORLAR

Türkiye'den Almanya'ya giden 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf Havaalanı'nda 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.               

SORGUYA ALINDILAR

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

KARATE TURNUVASI               

Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı belirtiliyor.     

Kaynak:Haber Kaynağı