ALMANYA İLE TÜRKİYE ARASINDA BÜYÜK KRİZ

ALMANYA İLE TÜRKİYE ARASINDA BÜYÜK KRİZ

Türkiye Almanya arasında diplomatik kriz

Alman gazetecilere casusluk gözaltısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Güneydoğu'daki olayların ardında yabancı medya var" şeklindeki sözlerinin ardından, üç Alman gazeteci Diyarbakır'da tutuklandı.


Kuzey Irak’taki Kürtler’e füze gibi ağır silahlar gönderip eğiten Almanya ile Türkiye arasında, “derinden derine” esen soğuk rüzgarlar, yerini fırtınaya bıraktı.
Güneydoğu’da çıkan olayları yerinde izlemek üzere Diyarbakır’a giden üç Alman gazeteci, cumartesi gecese saat 23.00′tu gözaltına alındı. Björn Kietzmann, Chris Grodotzski ve Ruben Neugebauer’in polis tarafından içeri alındığına ilişkin ilk bilgi, sosyalist eğilimli gazete Jungewelt’te görev yapan Björn Kietzmann’ın, “Diğer iki Alman gazeteci arkadaşımla birlikte Diyarbakır’da gözaltına alındım. Kürtler’in protesto eylemlerini haberleştirmek istiyorduk” şeklindeki Tweet’iyle ortaya çıktı.

''Türkiye'nin IŞİD dahil..''”Türkiye’nin IŞİD dahil..”

ALMANYA NOTA VERDİ

Alman Dışişleri Bakanlığı hemen Alman gazetecilerin serbest bırakılması için devreye girdi. Bakanlık aynı zamanda, Türkiye’deki ilgili birimlerden “İvedi açıklama” beklediklerine ilişkin yazı gönderdi.
Almanya’daki siyasi çevreler, “Bu işin arkasında Erdoğan var” derken, Almanya’nın tanınmış siyasal gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, “Gözaltılar Erdoğan’ın, ‘Bu işin arkasında yabancı medya grupları var’ açıklamasından sonra geldi” diye yazdı.

Alman Basınından Erdoğan'a tepkiAlman Basınından Erdoğan’a tepki

ERDOĞAN’A GÖRE SUÇLU MEDYA

Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşmadan sonra tutuklamaların olmasının manidar olduğuna vurgu yapılıyor ve Erdoğan’ın, olayların suçlusu olarak medyayı göstermeye çalıştığı, yabancı gazetecileri ise casus gibi nitelediği şeklinde yorumlar yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı