ALMANYA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE SİLAHLI SALDIRI

ALMANYA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE SİLAHLI SALDIRI

Son dakika haberleri bu kez Almanya'dan geldi. Almanya'nın Münih kentinin Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı. Almanya'da gerçekleşen ve Reuters haber ajansından geçen son dakika haberine göre ola

Son dakika haberleri bu kez Almanya'dan geldi. Almanya'nın Münih kentinin Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı. Almanya'da gerçekleşen ve Reuters haber ajansından geçen son dakika haberine göre olayda en az 9 kişi hayatını kaybetti. Alman basını ölü sayısını 15 olarak açıklarken, Almanya İçişleri Bakanlığı saldırıda 3 kişinin öldüğünü duyurdu. 

Münih polisi saldırıyla ilgili, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, uzun namlulu silah taşıdığından şüphelenilen üç saldırganın şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirdi. 


OHAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası Almanya'nın Münih kentinde OHAL ilan edildi.

ALMAN BASINI : EN AZ 15 ÖLÜ

Alman Muencher Abendzeitung gazetesi en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

Operasyon nedeniyle alışveriş merkezi boşaltıldı. Polis çevredeki kişilere olay yerinden uzak durması çağrısında bulunuyor.

Reuters'a konuşan AVM çalışanları çok sayıda silah sesinin duyulduğunu aktardı.

REUTERS: 9 KİŞİ ÖLDÜ

Reuters’ın polis yetkililerine dayandırdığı haberinde en az 9 kişinin silahlı saldırıda öldürüldüğünü aktardı. Münih polisi de çok sayıda yaşamını yitiren olduğunu doğruladı.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 ÖLÜ

Almanya'da yaşanan saldırının ardından Almanya İçişleri Bakanlığı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Çok sayıda da ağır yaralının olduğu belirtildi.

Son Dakika haberi: Münih’te bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı

AP: 6 ÖLÜ

Saldırıyla ilgili kayıp sayısı netlik kazanmazken AP en az 6 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini duyurdu.

"SALDIRGANLAR NEREDE BİLMİYORUZ"

Münih polisinden Thomas Baumann da, durumun karmaşık olduğunu  yineleyerek "Durumu kontrol altına almaya çalışıyoruz. Saldırganların nerede  olduğunu bilmiyoruz." dedi.

Polis, olay yerinden görüntülerin internet üzerinden paylaşılmamasını  istedi.

METRO SEFERLERİ DURDURULDU

Polis, halka alışveriş merkezi çevresinden ayrılmaları, evlerinden  çıkmamaları ve meydanlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Bazı polis kaynakları, Alman basınına yaptığı açıklamada, alışveriş  merkezinde birden fazla can kaybı olduğunu bildirdi. Bölgede metro seferlerinin  de durdurulduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından Münih'teki  terör saldırısına ilişkin, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsanlığın  ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla  mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede  tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız" denildi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Münih'teki  terör saldırısını kınayarak, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu menfur saldırılar nedeniyle dost Alman halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığın  ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla  mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede  tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız. Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde  hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne  karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.  

Kaynak:Haber Kaynağı