ALMAN TELEVİZYONLARI İSTANBUL’DAKİ PATLAMAYA GENİŞ YER VERDİ

ALMAN TELEVİZYONLARI İSTANBUL’DAKİ PATLAMAYA GENİŞ YER VERDİ

İstanbul İstiklal caddesi yakınlarında bu sabah yaşanan patlama Alman televizyon kanalarında ilk haber olarak veriliyor. Başta n-tv, N 24 haber kanalları canlı yayınlarla İstanbul’a bağlandı. Olay yerinden görüntüler ve İstanbul’da yaşayan...

İstanbul İstiklal caddesi yakınlarında bu sabah yaşanan patlama Alman televizyon kanalarında ilk haber olarak veriliyor. Başta n-tv, N 24 haber kanalları canlı yayınlarla İstanbul’a bağlandı. Olay yerinden görüntüler ve İstanbul’da yaşayan Alman gazetecilerden bilgiler aktarıldı.

Diğer tv. kanalları saldırıyı alt yazılarla duyuruyor. Haber kanalları Beyoğlu semti ve Taksim’i İstanbul’un can damarı alışveriş, eğlence merkezi olarak tanıttı.

Gezi olaylarıyla isminden söz ettiren Taksim ve Beyoğlu’nun yayalara kapatıldığı güvenlik güçlerin kontrolünde olduğu bildirildi. Taksim meydanına yakın olan Gümüşsuyu’nda İstanbul Başkonsolosluğu ve Alman okul ve kuruluşların önceden kapatılmasın istihbarat ihbarların doğru olduğunu gösterdiği ima edildi. Ölü sayısın 5’e, yaralıların 20’ye çıkmasının terörün Ankara’dan sonra İstanbul’u hedef almasının herkesi tedirgin ettiği bildirildi. Devamlı polis helikopterinin olay yerinde seyrettiği, çok sayıda ambulansların olay yerine gittiği yinelendi. Terör saldırısının büyük ihtimalle İslamcı akımdan geldiği IŞİD olabileceği söylendi. Terör saldırılarını başta PKK ve aşırı sol görüşlü örgütlerin bu tür saldırılarla Türkiye’de gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Kaynak:Haber Kaynağı