ALMAN MİLLETVEKİLİ ROTH'DAN ERDOĞAN'A AĞIR ELEŞTİRİ

ALMAN MİLLETVEKİLİ ROTH'DAN ERDOĞAN'A AĞIR ELEŞTİRİ

Türkiye’nin IŞİD’e karşı politikasını eleştiren Roth,

ALMAN Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Alman ARD televizyonunda yayınlanan Morgen Magazin programında Türkiye’yi eleştirdi. Türkiye’nin IŞİD’e karşı politikasını eleştiren Roth, "Türkiye'nin şu anki politikasına hiç anlayış gösteremem. Ankara IŞİD’e karşı belirsiz bir politika izliyor. Silahları bile Türkiye üzerinden alıyorlar" dedi.

KÜRTLERİN BAĞIMSIZLIĞINI ZAYIFLATMAK İÇİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Roth, Kobani Kürtleri'nin bağımsızlığını zayıflatmak için IŞİD’e göz yumulduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

SUNNİ LİDERLİĞİ ELİNDE TUTMAK İSTİYOR

"Onun derdi; Esad. Onun yok edilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece Sünni liderliği elinde tutmak istiyor. IŞİD savaşçıları Türk hastanelerinde tedavi ediliyor. Silahları bile Türkiye üzerinden alıyorlar. Acilen Kobani'ye yardım edilmesi gerek. Kobani'de bir insanlık dramı var, Türkiye'nin yardım ettiği doğru değildir. Mardin, Diyarbakır gibi kentlerle 'Kardeş Şehir Projesi' hayata geçirip oralardaki mültecilere yardım etmeliyiz. Tüm dünya oralarda olanları sadece seyrediyor. NATO üyesi Türkiye’nin böyle bir kirli politika yapması kabul edilemez. NATO bunu kabullenmemeli. Bir NATO üyesi ülke böyle bir belirsiz politika izleyemez. Bir yandan biz Kürtler için her şeyi yapıyoruz diyorlar, diğer yandan Erdoğan 'PKK ile IŞİD ile aynı' diyor. Bu bir çılgınlık."

Kaynak:Haber Kaynağı