ALMAN MECLİSİNDEN ERDOĞAN'A SERT MEKTUP

ALMAN MECLİSİNDEN ERDOĞAN'A SERT MEKTUP

Alman Parlamentosu’ndan Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup geldi.

Sosyal Demokrat Parti SPD’den Federal Milletvekili Cansel Kızıltepe’nin girişimi ile hükümetteki Hristiyan Demokrat Birlik CDU ve SPD’nin yanı sıra muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti’den milletvekillerinin imzasını taşıyan mektupta, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle terör tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı savunularak, IŞİD ve bölgedeki diğer kriz kaynaklarının bir an önce atlatılması temenni ediliyor.

GAZETECİLER İLE İLGİLİ TÜM DAVALAR DURSUN

Basın özgürlüğüne vurgu yapılan mektupta, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması eleştiriliyor ve gelecek hafta öngörülen duruşmalarının iptal edilerek, gazetecilerle ilgili tüm davaların durdurulması isteniyor. Erdoğan’a hitaben yazılan mektupta ‘Siz Dündar ve Gül hakkında şikayetçi olarak, savcının tutuklama kararına neden oldunuz’ deniliyor. Mektupta Dündar ve Gül’ün yaptıkları haberleri ‘eleştirisel gazetecilik’ olarak tanımlayan milletvekilleri, savcının talep ettiği cezanın orantısız olduğunu, Türk devletinin kabul ettiği ifade ve basın özgürlüğü ile bağdaşmadığı savunuluyor. Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Lütfen bu konudaki kaygılarımızı gerekli mercilere iletin’ şeklinde sesleniliyor. Söz konusu mektubu imzalayanlar arasında Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping ve SPD Genel Sekreteri Katharina Barley gibi isimler bulunuyor.

ALMAN TEMSİLCİLİKLERİNİN KAPATILMASI

Bu arada Almanya’nın terör saldırısı tehlikesi nedeniyle Türkiye'deki temsilcilikleri ve okullarını kapatması ile ilgili olarak Alman basınında çıkan haberlerde, kapatma kararına IŞİD ile ilgili bir ihbarın neden olduğu öne sürüldü. Buna göre, Alman yetkililer IŞİD'e yakın çevrelerden alınan ve 'Örgüt, Türkiye'deki Alman temsilciliklerine ve kurumlarına saldırı yapacak' şeklindeki istihbarat sonrasında Ankara ve İstanbul’daki temsilciliklerini kapatarak, Türkiye’de yaşayan Almanları uyarma kararı aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı