ALMAN GAZETESİNDEN ÇARPICI ERDOĞAN İDDİASI

ALMAN GAZETESİNDEN ÇARPICI ERDOĞAN İDDİASI

Dev sarayında De-facto bakanlar atayarak, bakanların faaliyetlerini izlettiriyor. Her şeyi görmek istiyor. Her şeyi görebilecek durumda, her yerde adamları var

Erdoğan'a karşı en ağır eleştirilerin yapıldığı Alman medyasından şok bir manşet daha geldi. Almanya’da yayımlanan Die Welt gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu kendi başkanlığında toplamasını ‘Güce aç Erdoğan, devlet içinde devlet inşa ediyor’ başlığı ile duyurdu. Sözcü'de yer alan habere göre gazete, Erdoğan'ın herşeyi görmek istediğini, devletin heryerine adamlarını yerleştirdiğini ileri sürüyor.  "Parelel devlete karşı ama kendisi parelel devlet kuruyor"  şeklinde yorumladığı Erdoğan'ı eleştiri yazısında çarpıcı ayrıntılar var. İşte türk basınında kolay kolay yazılamayacak o ayrıntılar.

HER YERDE ADAMLARI VAR

Boris Kalnoky imzasıyla yayımlanan analiz haberde, “Erdoğan Türkiye’de önemli her şeyi kontrol ediyor. Yasal olarak buna hakkı yok. Buna rağmen yeni yapılar oluşturuyor. Her şeyi görmek istiyor. Her şeyi görebilecek durumda, her yerde adamları var” ifadeleri kullanıldı.

 KENDİSİ PARALEL DEVLET KURUYOR

Cumhurbaşkanlığı sarayındaki toplantının bir güç gösterisi olduğunu aktaran Die Welt yazarı Boris Kalnoky, toplantının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun politik durumunu anlamsızlaştırdığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gülen cemaatini her fırsatta ‘paralel yapı’ olarak adlandırdığını ve eleştirdiğini hatırlatan Die Welt yazarı, “Kendisi şimdi paralel yapı oluşturuyor, devlet içinde devlet kuruyor. Dev sarayında De-facto bakanlar atayarak, bakanların faaliyetlerini izlettiriyor. Her şeyi görmek istiyor. Her şeyi görebilecek durumda, her yerde adamları var” diye yazdı.

GENEL SEÇİMLER GARANTİ GÖRÜNMÜYOR

 Analizinde son operasyonlara ve Türkiye’deki siyasi gelişmelere de değinen Boris Kalnoky, haziran seçimlerinde anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu hedefleyen AKP için, bunun pek de garanti gözükmediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu nedenle şimdiden bu gerçekleşmese de, Türkiye’yi başkanlıkla yönetebileceği bir sistemi kurmaya çalıştığını iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı