ALMAN GAZETESİ;IŞİD'İN TÜRK BİRLİĞİ MANŞETİNİ ATTI

ALMAN GAZETESİ;IŞİD'İN TÜRK BİRLİĞİ MANŞETİNİ ATTI

Alman basınının bu iddiası çok ses getirecek

Adını İslam Devleti olarak değiştiren ve kamuoyunda daha çok Irak Şam İslam Devleti olarak tanınan IŞİD konusunda analiz haber yayınlayan Alman Die Welt gazetesi, Arapların dışında IŞİD’e en çok Türklerin katıldığına vurgu yaptığı haberine “IŞİD’in Türk Birliği” başlığını verdi.

Budapeşte bürosundan Boris Kálnoky imzasıyla yayımlanan haberde, IŞİD’e Avrupa’nın bir çok ülkesinden militan katılımı olmasına karşın, Arap olmayan ülkelerden IŞİD saflarında savaşanların en çok Türkler olduğu yer alıyor.

AVRUPA’DAN BİN 200 MİLİTAN

Avrupa ülkelerinin istihbarat birimlerine göre, Avrupa’dan bin 200 dolayında militanın Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına katıldığı belirtilen haberde, militanların savaştıktan sonra yine Türkiye üzerinden Avrupa’ya geri döndüğü, bunun AB ile Türkiye ilişkilerini yakın zamanda olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olacağı belirtiliyor.

“IŞİD’İN YÜZDE 10’U TÜRK”

“Ankara’nın elindeki bilgilere göre, IŞİD saflarına katılan Türk vatandaşlarının sayısı bini aşmış durumda” ifadelerine yer verilen haberde, 10-15 bin dolayında olduğu tahmin edilen IŞİD militanlarının en az yüzde 10'unun Türk olduğu bilgisi yer alıyor.

Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan Türk kökenlilerden de IŞİD’e katılım olduğuna vurgu yapılan haberde, böylece IŞİD içerisinde Türk unsurunun önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekiliyor.

EĞİTİLEN MİLİTANLAR TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ

Basında yer alan ve IŞİD komutanlarına ait olduğu öne sürülen kimi iddialara göre, çok sayıda Türk kökenlinin IŞİD tarafından eğitildikten sonra tekrar Türkiye’ye döndüğü hatırlatılan haberde, Türkiye’de pasif durumda bekleyen militanların zamanı geldiğinde Türkiye içerisinde harekete geçeceği iddiaları da yer alıyor.

TAM BİR İRONİ

Türkiye’nin IŞİD’e, Esad’a karşı savaşması konusunda başından beri destek verdiği belirtilen Die Welt’in analiz haberinde, şimdi IŞİD’in Türkiye’yi tehdit eder hale gelmesinin tam bir ironi olduğu belirtiliyor.

ANKARA REHİNE SORUNUNU YASAKLA ÇÖZDÜ

Haftalardır Türkiye’nin Musul Başkonsolosu da dahil 50 personelin IŞİD’in elinde rehin olduğunu hatırlatan Die Welt gazetesi, “Ama Ankara sorunu çoktan çözmüş durumda. Kim rehineler konusunda haber yaparsa, soluğu mahkemede alıyor. Böyle olunca, kamuoyunda rehine sorunu diye de bir şey yok” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı