ALMAN DEVLET TELEVİZYONU PKK 'NIN SESİ OLDU

ALMAN DEVLET TELEVİZYONU PKK 'NIN SESİ OLDU

Haberde ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e konuştuğu belirtilen Bayık'ın "Silahlı militanları yeniden Türkiye'ye gönderdik" dediği ileri sürüldü

Cuma HİKMET

Alman 1. Devlet Televizyonu ARD'nin internet sitesinde Cemil Bayık ile yapıldığı belirtilen bir röportaj metni yayınlandı. Haberde ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e konuştuğu belirtilen Bayık'ın "Silahlı militanları yeniden Türkiye'ye gönderdik" dediği ileri sürüldü. Türkiye ile ilgili propaganda stratejisini Avrupa basını üzerinden yönettiği bilinen PKK'nın, Alman basını üzerinden vermek istediği izlenimin, Kobani karışıklıklarının yaşandığı ve 40'a yakın ölümün olduğu olayların hemen ardından iler sürülmesi çok ilginç bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

TEHDİT SAVURDU

Haberde, Kandil'de konuştuğu belirtilen KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'ın Kobani gösterilerinde Kürtlerin ölmeye devam etmesi durumunda, yeniden silahlı mücadeleye başlayacaklarını söylediği belirtilerek, Bayık'ın "Eğer böyle devam ederse, gerilla, halkımızı korumak için savaşacaktır. Gerillanın asıl görevi, halkı savunmaktır" dediği aktarıldı.

Türkiye'nin yaşadığı 30 yılı aşkın kanlı terör sürecinde dış politikası, vakıfları ve medyası ile tüm gücüyle PKK'ya destek veren Almanya'nın yine aracı olduğu mesajın diğer bir dikkat çekici yanı ise şu oldu. Haberde, Kobani'de yaşananlar ve Türkiye'de olanlardan hükümeti sorumlu tuttuğunu belirten Bayık'ın 2 yıldan bu yana sürdürülen çözüm süreci görüşmelerinden "umutsuz" olduğunu aktardığı öne sürüldü. 

Yapılan röportajda yaklaşık 10 gün süren ve 40 kişinin öldüğü "Kobani Eylemleri" sırasında bizzat PKK organizasyonu tarafından yönetilen saldırılarda, büyük ölçüde Kürt esnafına yönelik sindirme ve yağma konularına hiç değinilmediği dikkat çekti.

35385_14548_24062013151005_15.jpg

BAYIK: SİLAHLI BİRLİKLERİMİZİ TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERDİK

ARD'nin haberinde Bayık'ın "Hükümet Doğu ve Güneydoğu'da askeri yığınak yapmayı sürdürdüğü için biz de harekete geçtik. Türkiye politikalarını aynen sürdürdüğü için biz de silahlı birliklerimizi Türkiye'ye geri gönderdik. Büyük Millet Meclisi'nde Suriye ve Irak tezkeresinin kabulü bize göre savaş ilanı anlamına geliyor. Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ya açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir" dediği ileri sürüldü.

ALMAN DEVLETİ PKK'NIN SESİ OLDU

Bayık'ın Almanya'nın en büyük devlet medya kuruluşlarından biri aracılığı ile dünyaya duyurduğu tehditin muhatabının büyük ölçüde AKP Hükümeti ve en yetkin makamda bulunan Erdoğan'a yönelik olduğu çok açık. Ancak bayık'ın sözlerinden en ciddi rahatsızlığın " Tezkere metnine" olduğu aşikar.Bayık IŞİD ile aynı tehdit cümlesinde yer almış olmaktan çok rahatsız görünüyor. Öte yandan Kürtlerin siyasi temsilcilerinin yine çok parçalı fikir ayrılıkları yaşadığıda netleşmiş görünüyor. Kürtlerin parlemonto gurubu ile Kandil arasında "Barış Süreci" ne bakış açısı olarak ciddi farklar olduğu bu mesaj ile daha net görülüyor.

BARIŞ SÜRECİ KALMADI

Tüm bu gelişmeler Erdoğan ve AKP iktidarının  yürüttüğü, "Barış Süreci" adlı politikasının artık anlamı kalmadığının kesin bir işareti olarak yorumlanıyor. Tıpkı tüm dünya liderlerinin ve medyasının son zamanlarda söz birliği içerisinde oldukları bir konu netleşmiş görünüyor. Dış dünya artık koro halinde, "AKP dış politikasında olduğu gibi iç politikada da bütünüyle bir yalnızlık içerisine girdi" yorumları yapıyor.

ALMANLARIN HARİTASINA DİKKAT

111020141028559739144_2.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı