ALMAN BASININDAN SANSÜRE ÇOK AĞIR MANŞET

ALMAN BASININDAN SANSÜRE ÇOK AĞIR MANŞET

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına mahkeme kararıyla yayın yasağı getirilmesine

TÜRKİYE'de 17-25 Aralık süreci ile ilgili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına mahkeme kararıyla yayın yasağı getirilmesine ilişkin habere Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine "Türk medyasına ağız kafesi" başlığını kullandı.

YOLSUZLUK HER GÜN BİR MEDYA KURULUŞU MANŞETİNDE

AKP İktidarının Türkiye'de uyguladığı sansürcü politika dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Neredeyse hergün bir ünlü medya kuruluşu Türkiye'de meydana gelen baskı ve yargı adaletsizliği konularını sayfalarına taşıyorlar.İşte 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından ortaya çıkan ve 4 eski bakanın adı karıştığı milyonlar ile ifade edilen rüşvet ve yolsuzluk belgelerinin mecliste görüşülen kısmın ayrıntılarına getirilen yayın yasağına ilşkin Alman medyasında yer alan haber.

4-bakan-istifa-etti-egemen-bagis-muammer-guler-erdogan-bayraktar-zafer-caglayan.jpg

ÇOK AĞIR TABİR

Frankfurter Allgemeine Zeitung, medyaya sansür getirilmesi yoluyla yolsuzluk skandallarının üzerinin örtülmeye çalışıldığını öne sürdü. Gazete, "Türk medyasının, 4 eski Bakanla ilgili parlamento soruşturma komisyonunun çalışmaları hakkında haber yapması yasaklandı. Mahkeme, masumiyet karinesini gerekçe göstererek, Türk medyasına ağız kafesi takıldı" ifadelerine yer verdi. Frankfurter Allgemeine, soruşturma komisyonunun da muhalefetinin ısrarı üzerine kurulduğuna dikkat çekerken 17-25 Aralık süreci ardından, operasyonu yapan polis ve yargı mensuplarına yönelik karşı operasyon yapıldığını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı