ALLERJİ DEYİP GEÇMEYİN; AFRİKALI GÜZEL BU HALE GELDİ

ALLERJİ DEYİP GEÇMEYİN; AFRİKALI GÜZEL BU HALE GELDİ

Marian Adejokun gözünde kaşıntı hissetti. Danıştığı bir kimyager arkadaşı, genç kadına kullanması için göz damlası verdi.

Damlayı kullanan Marian'ın ertesi gün bütün acı içerisindeydi ve derisinde çok ağır döküntüler oluşmuştu. Hemen hastaneye kaldırılan genç kadın az kalsın hayatını kaybediyordu.

AZ KALSIN ÖLÜYORDU

Afrika Güzellik Yarışması'nda ikinciliği bulunan 24 yaşındaki Marian Adejokun'ın gözünde 5 yıl önce rahatsız edici bir kaşıntı başladı. Marian'ın kullandığı göz damlası ise tüm güzelliğine gölge düşürmüştü ama yaşama sevincini elinden alamadı.

STEVEN-JOHNSON SENDROMU VARDI

Hastaneye kaldırılan Marian Adejokun komaya girdi. Doktorlar annesine hayatını kaybedebileceğini, hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Genç kadının genellikle ilaç alerjisinin sebep olduğu, nadir ve ölümcül olabien 'Stevens-Johnson Sendromu' vardı. Göz damlası Adejokun'ın alerjisini tetiklemişti.

 

 

KORKUNÇ GÖZÜKÜYORDU

Genç kadının annesi Remi kızı hastaneye kaldırılınca şunları söyledi; "Bunu söylemekten nefret ediyorum ama derisinde bir sürü kabarcıkta vardı ve yırtıyordu. Dudakları da çok şişmişti. Göz damlası onun 'Elm Sokağı Kabusu' filmindeki Freddy Krueger gibi gibi korkunç görünmesine neden oldu."

(Marian Adejokun ve annesi Rami)

 

HERKES UMUDU KEŞMİŞTİ

Marian bir hafta boyunca yatakta öylece yatıyordu ve konuşamıyordu. Genç kadının vücudu sargı bezleri ile sarılmıştı ve boğazına açılan bir delikle besleniyordu. Herkes iyileşeceğine dair umutu kesmişti.

"KENDİNE İNAN HAYALLERİNİ TAKİP ET"

Hastanede 3 hafta boyunca tedavi gören Marian Adejokun doktorların yoğun çabası sonucunda iyileşti. Şu anda cildinde birçok yara izi kalan genç kadın buna rağmen hayatta olduğu için şanslı olduğunu söylüyor. Marian şu anda Roehampton Üniversitesi'ndeki eğitimine devam ediyor. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı