'Ali'nin katili belli'

'Ali'nin katili belli'

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek katledilmesinin üzerinden iki ay geçmesine karşın soruşturmada bir arpa boyu yol alınamazken tanık S.B.Y, hem Korkmaz’ı dövenleri hem de o gece Eskişehir’de terör estiren “Balyoz Timi”nde yer alanların eşkallerini ve yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar anlattı. 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberine göre, polis ve sivillerden oluşan timin yaptıklarını 3 saat boyunca izleyen ve konuşmalarına tanıklık eden S.B.Y’nin “Polislerden biri elinde budaklı sopa olan sivil şahsa ‘Başımıza iş açacaksın sakin ol’ diye söyledi” sözleri de ifade tutanağına geçti.

 
ROBOT RESMİNİ ÇİZDİ

Kız arkadaşını evine bıraktıktan sonra kendi evine doğru giderken gördüğü tanıklıklarını ifadesinde aktaran S.B.Y, bölgede yer alan kişilerle karşılaşmasını ve eşkâllerini şöyle anlattı: “...Biber gazından etkilendim ve fırının içerisine girdim. Fırının içerisinde iki şahıs haricinde elinde plastik siyah cop olan sivil giyimli ve polis olduğunu zannettiğim bir şahıs vardı. Ben biber gazının etkisinin geçmesi için yaklaşık 10-15 dakika fırının içerisinde kaldım. Dışarıda ellerinde cop olan sivil giyimli şahıslar vardı. Bu şahısların olduğu yerden telsiz sesi geliyordu. Ayrıca polislerin yanında elinde beysbol sopası olan 1.60-1.65 boylarında topluca, 85-90 kg. civarında saçları kırlaşmış bir şahıs vardı. Ayrıca elinde budaklı sopa olan 1.60-1.65 boylarında atletik vücutlu 30-35 yaşlarında saçı kıvırcık, siyah saçlı bir şahıs, ayrıca 25-30 yaşlarında 1.65 civarında zayıf bir şahıs vardı. Bu 3 şahıs zannedersem sivil şahıslardı.”
 
BEŞ KİŞİ DAHA VARDI

Tanık bu kişilerin yanında coplarından dolayı sivil polis olduğunu düşündüğü 5 kişinin daha bulunduğunu belirterek “Polislerden birinin yüzünde gaz maskesi vardı. Maskenin üzerinde herhangi bir harf ya da rakam yoktu. Bu şahıs ara sıra maskeyi çıkardığında bıyıklı, kısa saçlı ve esmer şahıs olduğunu gördüm. Bu şahsın yaklaşık 1.70 boyu vardı. Hatırladığım diğer polis ise 1.75-1.80 boyunda zayıf, uzun kıvırcık saçları vardı, saçları omuzlarına değer vaziyette idi. Saçları kırlaşmış görüntüde idi” ifadesiyle de polis eşkâllerini savcılığa aktardı. 
Korkmaz’ın dövüldüğü bölgede yer alan fırının bulunduğu caddeden “yapmayın, etmeyin” diye bağırma ve yalvarma sesleri duyunca yeniden fırının olduğu yere döndüğünü anlatan tanık, “Bu şahsı uzun kır saçlı diye tarif ettiğim polis ile başka bir polis kolundan tutup götürüyorlardı, bunu kapalı pazar hizasına doğru götürüyorlardı. Bu polislerin yanında eli budaklı diye tabir ettiğim şahıs ile beraber bir sivil polis daha vardı. Bu şahsı darp etmeye başladılar. Coplarla, tekmelerle bu şahsı darp ediyorlardı. Polisler arasında elinde budaklı odun olan şahıs da vardı. Bu şahıs da gerek sopa ile gerekse tekmelerle bu şahsı darp ediyorlardı. Bir süre sonra sivil polisler şahsın başından ayrıldılar. Dayak yiyen bu şahsın başında elinde budaklı odun olan şahıs kaldı. Bu şahıs darp etmeye devam etti. Dayak yiyen şahıs bir an fırsatını bularak bu şahsın elinden kurtulup kaçtı. Elinde budaklı odun olan bu şahıs tekrar fırının oraya döndü. Ben de fırının oraya döndüm” dedi. Yarım saat sonra evine gitmek için yola çıktığını anlatan tanık, eli sopalı ve coplu grubun bu kez de “uzun boylu, sarışın, kısa saçlı” birisini sopa ve tekmelerle dövmeye başladıklarını, dövülen kişinin de “Ben su almaya geldim yapmayın” diye yalvardığını aktardı.
 


Haberin tamamını okumak için tıklayın.