ALİ İSMAİL'İN DÖVÜLDÜĞÜ GECENİN TELSİZ KAYITLARI

ALİ İSMAİL'İN DÖVÜLDÜĞÜ GECENİN TELSİZ KAYITLARI

Telsiz kayıtları ortaya çıktı.

Ali İsmail Korkmaz'a son tekmeyi atan polis memurunun AKP'li vekil ile defalarca görüşmesinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de o gece ait polis telsizi kayıtları ortaya çıktı.

Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın öldürüldüğü geceye ait yeni detaylar ortaya çıktı. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ali İsmail'in öldürüldüğü saatlerde, saat 00.16’da polis telsizinde yapılan görüşmede, göstericiler kastedilerek, ‘Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız’ denildiği anlaşıldı.

Bundan bir saat sonra yapılan ikinci görüşmede de bir polisin, ‘Sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun’ dediği kayıtlarda yer aldı.

Görüşmenin tamamı şu şekilde:

1. Polis: Abi bu saat itibariyle gazı kesiyoruz.

2. Polis: Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız. Mustafa abi tedbirli olmak için görüşebilir miyiz bir plan yapalım

2. Polis: Doğrudur doğrudur, şu ilerden sağa giden sivil arkadaşlar var bizim, Toma az beklemede kalsın, az ilerde… 

Bu görüşmeden bir saat sonra, saat 01.21’de 6210 ve 6216 numaralı telsizleri kullanan iki polis arasında şu görüşme yapıldı:

6216: Abi, Halil abi, sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun

6210: Bilader görüyorum. Ben tam arkadayım. Otogar taksinin içindeyim. Şu an herkes yerinde beklesin. Biraz sakin olsun, çocuklar sakin olsun. Kendini kontrol etsin. Tim amirleri kontrol etsin. Tim amirleri de sakin olsun.

6216: Anlaşıldı amirim.

Kaynak:Haber Kaynağı