Ali İsmail'in annesi bakışlarıyla cezalandırdı

Ali İsmail'in annesi bakışlarıyla cezalandırdı

.

 Ali İsmail Kokmaz'ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun ölümüne ilişkin davanın ilk duruşmasında sanıkları bakışlarıyla cezalandırdı. Anne Korkmaz, adliye önünde yaptığı açıklamada da "Ali İsmail bu manzarayı görseydi gurur duyardı. Bu fotoğrafa bakmaya bile cesaret edemediler. Onlar nasıl utanmadan, nasıl yüzüne bakıp, evladımız var diyorlar" dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında aralarında sivil polislerin de olduğu grubun saldırısı sonucu hayatanı kaybetmesine ilişkin davanın ilk duruması Kayseri'de yapılıyor. Mahkeme salonunda oğlunun fotoğrafını kucağından indirmeyen anne Emel Korkmaz, sanıkları bakışlarıyla cezalandırdı.




"O çocukların katil babaları var"

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz duruşmasının görüldüğü eski adliye binasının önünde yaptığı açıklamada,  “Alişimi katiller aldı, heykeli dikildi oğlumun. Ali İsmail çok güzel bir şekilde hesap soracak onlardan. Ali İsmail bu manzarayı görseydi gurur duyardı. Bu fotoğrafa bakmaya bile cesaret edemediler. Onlar nasıl utanmadan, nasıl yüzüne bakıp, evladımız var diyorlar. O çocukların katil babaları var. Böyle bir damgayla yaşayacaklar ömür boyunca. Ali İsmail’in gururuyla yaşayacağız" dedi. 



"Azmettiricilerin de yargılanmasını sağlamak istiyoruz"

Duruşmaya iddianame okunduktan sonra ara verildiğini söyleyen ağabey Gürkan Korkmaz da, “Yemek arasından sonra sanıkların savunmasına geçilecek. Annemin, oğlunu tekmeleriyle öldüren kişilerle yüz yüze gelmesiyle gergin anlar yaşandı. Karşı tarafta sanık avukatları arasında okul arkadaşım vardı. Hastane sürecinde devamlı yanıma gelen, destek olan bir arkadaşımdı. Onun da bir travmasını yaşıyorum. Öncelikli amacımız sanıkların yargılanması. Sonuçta bu eylemin nasıl yapıldığı kamera kayıtları, tanık beyanlarıyla sabit. Bu olayların arkasındaki azmettiricilerin de yargılanmasını sağlamak istiyoruz. Hak verilmez alınır, hakkımızı alana kadar savaşacağız" dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı