ALİ İSMAİL'İ ÖLDÜRENE 4.5 YIL,TAŞ ATAN ÇOCUĞA 20 YIL

ALİ İSMAİL'İ ÖLDÜRENE 4.5 YIL,TAŞ ATAN ÇOCUĞA 20 YIL

Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan yaşları 18'den küçük 3 sanığa ceza verilmiş sanıklardan S.E.'ye 20 yıl, H.A.'ya 15 yıl, S.D.'ye ise 16 yıl hapis cezası verimişti.

Başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana olmak üzere bir çok il ve ilçede Ali İsmail Korkmaz davası sonucunu protesto etmek için binlerce insan toplandı. Polis yine tüm illerde yapılan protesto gösterilerinde göz açtırmadı. Eylemciler yine gaz ve boyalı suya maruz kaldılar. Öte yandan Cumhuriyet'in haberine göre Ali İsmail'i öldüren ve en çok ceza verilen polislere 4.5 yıl hapis cezası verilirken, taş atan çocuklar davası olarak bilinen kararda verilen 20 yıl cezanın ertelenmediği ortaya çıktı.

YARGIYA GÜVEN

Taş atan çocuklara 20 yıl hapis veren ve cezayı ertelemeyen Türk adaleti, Ali İsmail Korkmaz'ı linç edenlere ödül gibi ceza verdi. Ali İsmail Korkmaz'ın öldüren ve en çok cezayı alan iki polis 4.5 yıl sonra serbest kalacak.

Mersin'de 4 farklı sokak eyleminde polislere taş ve molotof atmanın yanısıra örgüt üyeliği suçlamalarıyla Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan yaşları 18'den küçük 3 sanığa ceza verilmiş sanıklardan S.E.'ye 20 yıl, H.A.'ya 15 yıl, S.D.'ye ise 16 yıl hapis cezası verimişti.

Dövülerek öldüren Ali İsmail Kokrkmaz davasında ise 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polisler 4.5 yıl sonra aramıza katılacak.

İNDİRİM YAPILDI

Ali İsmail Korkmaz'ı linç edip döverek öldüren polisler ise utanç verici bir cezaya çarptırıldı. Tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan’a 'ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası, ‘geleceğini etkilemeden’ 10 yıl 10 ay hapse indirildi. Diğer polis memuru Yalçın Akbulut’a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken ceza "iyi halden" 10 yıla indirildi.

İNFAZ YASASINA GÖRE 4 YIL 2 AY SONRA SERBEST KALACAKLAR

Avukatların hesabına göre Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldüren polis memuru Saldoğan 4.5 yıl sonra hapisten çıkacak. Saldoğan'ın  AKP milletvekili aday adayı olan avukatı Karayılan’a göre, Saldoğan’ın tutuklu kaldığı 18 aylık süre de gözönüne alınarak bundan sonra 4 yıl 2 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikten tahliye olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı