ALİ İSMAİL KORKMAZ DURUŞMASINDA GÜVENLİK DEĞİŞİMİ

ALİ İSMAİL KORKMAZ DURUŞMASINDA GÜVENLİK DEĞİŞİMİ

Polis ile bir grup sivil tarafından dövülerek yaşamanı yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın, duruşması Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

Ekişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ile bir grup sivil tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamanı yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü yapılacak 2'nci duruşması, güvenlik açısından yeni adliye binası konferans salonuna alındı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'ü polis 8 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması eski adliye binasında yapılmıyştı. Sanıklardan 1'i polis 5'inin tutuklu bulunduğu davanın pazartesi günü yapılacak ikinci duruşması, Mevlana Mahallesi'nde yeni yapılan adliye binasındaki 300 kişilik konferans salonuna alındı. Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, güvenlik ve fiziki şartların daha iyi olması amacıyla adliye sarayı içindeki konferans salonunun duruşma salonuna dönüştürüleceğini bildirdi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da duruşmada güvenliği sağlamak için il dışından gelenlerin adliye sarayının karşısındaki Kaldırım Caddesi'ne alınacağını, bu kişilerin otomobil, minibüs ve otobüslerinin ise kent girişinden itibaren polis eskortları eşliğinde güvenlikli bir bölgede park ettirileceğini söyledi.

12 Mayıs pazartesi günü görülecek davada mahkeme heyetinin istediği sanıkların kullandıkları cep telefonlarının tespiti için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) gönderilen yazının yanıtı, TÜBİTAK'a gönderilen yazının yanıtı görüşülerek, ilk duruşmaya gelemeyen bazı tanıklar da dinlenecek.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAYSERİ'YE ALINMIŞTI

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım'da görülmesi planlanan davanın ilk duruşması, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda 'güvenlik' gerekçesiyle 3 Şubat’ta Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınmış; duruşma halen boş olan, Valiliğin yanındaki eski Adliye binasında görülmüştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı