Ali İsmail Korkmaz davasında 1 tutuklama daha!

Ali İsmail Korkmaz davasında 1 tutuklama daha!

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında polisin ve "sivillerin" saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz cinayetinde 1 kişi daha tutuklandı.

Eskişehir’de, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı.

Birgün'den Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Ali İsmail’in darp edildiği anları gösteren güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği tespit edilen şahıs, sabah saatlerinde getirildiği adliyede hakim karşısına çıktıktan sonra tutuklandı. Tutuklanan şahsın sivil bir vatandaş olduğu öğrenildi. Böylelikle soruşturmadaki tutuklu sanık sayısı 5’e yükselmiş oldu.

7 Ağustos’ta, Ali İsmail’in darp edildiği sokakta yer alan Harman Fırın’ın görüntü kayıtlarının Jandarma Kriminoloji’deki çalışmaların ardından kurtarılması üzerine soruşturma hızlanmış, aralarında bir polis memurunun da olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Savcılık görüntülerde Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilmesine karıştığı tespit edilen bir şahıs daha olduğunu açıklamış, bu şahsın kimliğinin belirlenmeye çalıştığını açıklamıştı. Tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerinin bozulmasına ilişkin yaptıkları itiraz ise mahkemece reddedildi.