Ali İsmail Korkmaz Cinayetinde Skandal Gelişme

Ali İsmail Korkmaz Cinayetinde Skandal Gelişme


ALİ İSMAİL KORKMAZ CİNAYETİNDE SKANDAL GELİŞME

BirGün Gazetes'sin den Doğu Eroğlu'nun yaptığı habere göre Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ilgili soruşturma da şüpheli olan polislerin tanık yüzleştirilmelerinde çok ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Haberde şüpheli polislerin tanık yüzleştirmesine eşgalleri değiştirilerek götürüldükleri iddiası TBMM gündemine taşınmış. İşte o haber.
 
Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturmada, 23 Temmuz’da, yani olayın 51 gün sonrasında görgü tanıklarıyla yüzleştirilen şüpheli polislerden Hüseyin Kadir E. ve Şaban G. yüzleşmeye eşkâlleri değiştirilerek sokulmuş, Selçuk B. ise yüzleşmeye hiç götürülmemişti. 
 
Görgü tanıklarının BirGün’ün ulaştığı fotoğraflarla yaptığı teşhisin ardından şüpheli polisler için çember daralmaya devam ediyor; BirGün’deki haber üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün cevaplanması istemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği sorular, Ali İsmail Korkmaz cinayetinde polisin rolünü Başbakanlık’ın ve Meclis’in gündemine taşıdı.
 
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesi, Ali İsmail Korkmaz cinayetinde parmağı olabilecek polisleri Başbakanlık gündemine taşıdı. Aygün Başbakan Erdoğan’a, Hüseyin Kadir E., Selçuk B. ve Şaban G.’nin 2 Haziran tarihinde görevde olup olmadığını, Şaban G.’nin Beşik Otel güvenlik kamerası kayıtlarında gözükmesine rağmen tanıklarla niçin yüzleştirilmediğini, yüzleşmenin niçin 51 gün sonra yapıldığını ve Eskişehir’de Balyoz Timi olarak tarif edilen, siviller ile polislerin beraber çalıştığı bir birimin oluşturulup oluşturulmadığını sordu.

SKANDAL YÜZLEŞTİRMEYE İLŞKİN BİRGÜN GAZETESİ KÜPÜRÜ

 
EVİNDEN ÇIKAMIYOR
 
BirGün’ün 16 Temmuz’da teşhis ettiği, 4 Ağustos tarihli haberdeyse teşhis için geçirdiği değişimin aktarıldığı Hüseyin Kadir E.’nin 16 Temmuz’da BirGün’de yayınlanan haberden bu yana kimseyle görüşmediği ve evinden dışarı çıkmadığı öğrenildi. 
 
Hüseyin Kadir E. ve Selçuk B. sosyal medya ağlarındaki tüm profillerini de kapattılar. 
 
Öte yandan, Ali İsmail Korkmaz’ın Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisi sırasında durumunun kritikleşmesi üzerine Hüseyin Kadir E.’nin Van Emniyet Müdürlüğü’ne tayininin çıktığı ancak güvenlik gereği Eskişehir’de tutulmaya devam edildiği de cinayete ilişkin iddialar arasında yer alıyor.