ALİ BABACAN'I KİM İKNA ETTİ

ALİ BABACAN'I KİM İKNA ETTİ

1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yapmayan Ali Babacan sürpriz şekilde listede yer aldı.

7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takılan, 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yapmayan Ali Babacan sürpriz şekilde listede yer aldı.

Erdoğan tarafından sık sık eleştirilen ve bu nedenle 1 Kasım seçilerinde aday olmama kararı aldığı iddia edilen Ali Babacan son andan AKP listesine dahil oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetimi için Yiğit Bulut ve damadı Berat Albayrak’ı tercih edeceği iddialarının ardından ekonomi yönetimi için geri planda kalacağı dile getirilen Ali Babacan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan garanti aldıktan sobnra listede yer alamaya ‘tamam’ dediği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Sefer Levent, Ali Babacan’ın ikna sürecine dair kulis bilgilerini bugünkü köşesine taşıdı.


İşte Levent’in yazısının bir bölümü:

Ankara kulislerinden edindiğim bilgilere göre, Başbakan Davutoğlu o ana kadar süren ikna turlarında aday olmaya razı edilemeyen Ali Babacan’ı listelerin YSK’ya verildiği cuma günü saat 14.30′da telefonla aradı. Babacan’a, yeni dönemde, olası bir AK Parti iktidarında, “Ekonominin yönetiminde belirleyici rolünü sürdüreceğine” ilişkin çok kuvvetli mesajlar verdi. Babacan Ankara 1. bölgede 1. sırada aday gösterilmesini kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı