Aleviler'den Prof. Sedat Laçiner'e Büyük Tepki

Aleviler'den Prof. Sedat Laçiner'e Büyük Tepki

“İnsanın Şii olması Hıristiyan olmasından kötü. Çünkü Hıristiyan nihayetinde ehli kitaptır. Üç dinden bir tanesidir. Allah onu selamete de erdirebilir. Belki cennete de koyabilir. Şiide, Alevide sapkınlık var, onda dini bozmaya çalışmak var. Diyen Prof Se

'Alevilik sapkınlıktır, cennete gidemezler' diyen Rektör Sedat Laçiner'e büyük tepki.
 
TRT’de yayımlanan ‘Açı’ haber programında konuşan 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in “İnsanın Şii olması Hıristiyan olmasından kötü. Çünkü Hıristiyan nihayetinde ehli kitaptır. Üç dinden bir tanesidir. Allah onu selamete de erdirebilir. Belki cennete de koyabilir. Şiide, Alevide sapkınlık var, onda dini bozmaya çalışmak var. Şiiler ve Aleviler cennete gidemez” sözleri Alevi derneklerini ayağa kaldırdı.
 
Alevi Bektaşi dernekleri rektörün sözlerini Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül:
Farklılığa tahammülü olmayan, ırçı, gerici zihniyetin üniversitelerde kürsü işgal ettiği, ‘rektör’ olduğu ülkede demokrasi ve lailklik olmaz. ‘Rektör’ efendi, iktidarın ve Türk-İslamcı devlet dininin en kahraman savunucusudur. Bilimin iktidara payende olduğu devirlerde demokrasi değil, faşizm olur. ‘Rektör’ efendi kendini ‘cennet bekçisi’ sanmalı ki, çok inandığını iddia ettiği Allah’ın hükmüne müdahale etmekyi bile kendinde hak görüyor. Rektörün ecdadı da böyle yapardı. ‘Aleviler sapıktır! Yoldan çıkmıştır! Katli vaciptir! Malı ve canı helaldir!’ diyerek soykırım yapmışlardı. Şeyhülislam Ebusuud Efendi’nin günümüz versiyonu olan ‘Rektör’ efendinin aklı sarıklı, bilinci cüppelidir.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel:
Bir ülkenin Başbakanı’nın dini lider, cemaat lideri gibi davrandığı bir yerde bir üniversitenin rektörünün de devletin televizyonundan kamuoyuna böyle görüşler ileri sürmesi gelinin noktada normal bir şey değil. Biz bunlara alıştık. Çünkü cenete kimin gidip gitmeyeceğine Allah adına karar veren bir bilim adamı sıfatıyla bariyer bekçisi var. Bu Ebusuud zihniyetinin, Muaviye zihniyetinin hâlâ günümüzde de kılık kıyafet değiştirerek rektör kılığında devamıdır.
 
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez:
Sapkın olan onun fikridir, zihniyetidir, bizatihi kendisidir. Onun gittiği cenete de bizler gitmek istemiyoruz zaten, kendisi bizatihi sapkın olduğu için. Türkiye’de üniversitelerin nasıl bir noktaya getirildiğini, üniversiteleri kimlerin yönettiğini gösteren çarpıcı bir örnek. Böylesine sapkın zihniyetli insanların rektör olduğu, profesör olduğu bir süreçten geçiyoruz. Dilerim bir an önce görevden alırlar. Savcıları da göreve davet ediyorum.
 
Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz:
Bilim için çalışması gerekenler din adına fetva vermeye başlamışlarsa artık bu ülkede laik hukuk devletinden söz edemeyiz. Bu demektir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık Türkiye İslam Cumhuriyeti olmuştur. Şeriat özlemi çekenler, Osmanlı İmparatorluğu hedefleyen insanların hedeflerini gerçekleştirmek yolundaki çabalarını görmekteyiz.