Alevi Sitelerine Yasak

Alevi Sitelerine Yasak

TBMM'nin bazı Alevi örgütlerinin internet sitelerine erişimi engellendiği ortaya çıktı.

TBMM'nin bazı Alevi örgütlerinin internet sitelerine erişimi engellendiği ortaya çıktı. 


TBMM'nin internet sistemi üzerinden bazı Alevi örgütlerinin internet sitelerine "güvenlik gerekçesiyle" erişimin engellendiği ortaya çıktı. CHP'li Aylin Nazlıaka soru önergesi verince, bu sitelere erişim yasağı ve "güvenik gerekçesi" bir anda ortadan kalktı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "TBMM ve diğer kamu kurumlarında yasaklanan internet siteleri hangi kriterlere göre yasaklanmaktadır?" diye sordu. 

Nazlıaka, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Ülkemizde iletişim özgürlüğü konusunda yaşanan önemli bir sorun da kamu kurum ve kuruluşlarında iktidara muhalif olan ve dünya görüşünü paylaşmayan bazı sivil toplum örgütlerinin internet sayfalarına yasak getirilmesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu www.kizilirmak.org.tr ve Sivas Dernekler Federasyonu www.sidef.org internet sitesinin erişime kapalı olması bu konuda yaşanan olumsuzlara ilişkin önemli bir örnektir. İki önemli sivil toplum kuruluşunun TBMM servis sağlayıcısı tarafından yasaklı olması, iletişim özgürlüğü ve demokrasi ile bağdaşmamaktadır" dedi.

-SİVAS DERNEKLER SİTESİNİ MEMURA YASAKLADILAR-
TBMM ve diğer kamu kurumlarında yasaklanan internet sitelerinin hangi kriterlere göre yasaklandığını merak eden Nazlıaka, şu sorulara yanıt aradı:

"Bu kapsamda kaç sivil toplum kuruluşunun web sayfası engelli durumdadır?
Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu www.kizilirmak.org.tr ve Sivas Dernekler Federasyonu www.sidef.org internet sitelerinin erişime kapalı olmasının gerekçesi nedir? 

Bu durum Birleşmiş Milletler tarafından 4 Haziran 2011'de yapılan genel oturumda internet erişiminin korunmasının 'temel bir insan hakkı' olarak tanımlanmasına ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde '3. Kuşak insan hakkı' belirlenmesine ilişkin karara aykırı değil midir?