ALÇAKLAR, NAMUSUZLAR, ŞEREFSİZLER

ALÇAKLAR, NAMUSUZLAR, ŞEREFSİZLER

Hasdal’dan 42 Muvazzaf Subay İşte Böyle Tahliye Oldu

BALYOZ Davası’nda, tahliye ve yeniden yargılanma kararının ardından Hasdal Askeri Cezaevi’nde bulunan 42 muvazzaf subay cezaevinden çıktı. Kendilerin bekleyen yakınlarının sevinç çığlıkları arasında cezaevinden ayrılan subayların bazılarının başında Deniz Harp Okulu şapkası bulunması dikkat çekti.

Tahliye kararının ardından Hasdal Cezaevi önünde toplanan kalabalık, saat 20.30 sıralarında bir anda hareketlendi. Yoğun yağmura rağmen beklemekten vazgeçmeyen onlarca kişi, yakınlarını görünce sevinçle nizamiyenin ön kısmına koştu. Daha sonra, nizamiye kapısından araçlar bir bir çıkmaya başladı. Tahliye olan subaylardan bazıları konuşmak istemezken, açıklama yapanlar da oldu.

"BU ÜLKEDE YARGININ SON ANDA İTİBARINI KURTARDILAR"

Deniz Kurmay Albay Mustafa Haluk Baybaş, tahliyesinin ardından şunları söyledi:

“Barbaros Firkateyni’nin komutanıyken tutuklandım. Firkateyn komutanı olarak ilk tutuklanan benim. 3 aylık görev için gittiğim Hint Okyanusu’ndan döndüğümde tutuklandım. Gitmeden iki gün önce de babamı toprağa vererek gittim. Biz ülkemize, milletimize fedakarca hizmet ettik. 3 yıla yakındır içerideyim. 3 yaşında bıraktığım çocuklarımın yanına gideceğim şimdi. Bu da bir işti, ülkemiz için bu görevi de yaptık. Yargı sistemimizin bozuklukları gün yüzüne çıktı. Düzeliyor, düzeltilecek de inşallah. Eğer bize yapılan bu zulüm demokrasimizi daha iyi bir noktaya getirecekse, bu çekilen zulüm bir anlam ifade eder. Anayasa Mahkemesi üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkede yargı bizi kurtardığı gibi, yargının da son anda itibarını kurtardılar."

"BU İHANET ASLA YANINIZA KÂR KALMAYACAK"

Deniz Kurmay Albay Servet Bilgin de, "Türk Ordusu'na kumpas kuranlar alçaktır, namusuzdur, şerefsizdir. Bunun hesabını verecekler. Kimin hakkı var? Bizim 3 senemizi çaldılar. Paralel örgüt, siz alçaksınız, namussuzsunuz. Türk milletine hakaret ettiniz, ihanet ettiniz. Bunun hesabını vereceksiniz. İnlerinize giriliyor ve devam edecek bu. Bu ihanet asla yanınıza kâr kalmayacak" diye konuştu.

"MASUMUZ, GURURLUYUZ, HÂLÂ DİMDİK AYAKTAYIZ"

Kurmay Albay Önder Çelebi de, şunları söyledi:

“Masumuz, gururluyuz, hâlâ dimdik ayaktayız. Mücadele bundan sonra da devam edecek. Bize destek olan herkese teşekkür ederim. Onların destekleri bu zulmün sona ermesini mutlaka destekledi. Benim umudum, bundan sonra bize uygulanan bu zulmün, bu adaletsizliğin Türk gençlerine, Türk insanına, Türk vatanseverlerine uygulanmaması. Artık Türkiye’de adaletin gelişmesi ve yeşermesi."

"BU KARAR, ANAYASA MAHKEMESİ’NİN TÜRK YARGISI İÇİN VERDİĞİ SON ŞANSTIR"

Deniz Kurmay Albay Ergün Balaban da, "Bu, Anayasa Mahkemesi’nin Türk yargısı için verdiği son bir şanstır. Maalesef bize kurulan bu kumpası sanırım birileri fark etti ama çok geç de olsa bize bu fırsatı verdiler. Bundan sonra bizim aklanacağımıza hiçbir kuşkum yok ancak bize bu oyunu yapanların, bu kumpası kuranların, ailelerimize, devletimize bu zulmü çektirenlerin bir an önce bulunup bize yaptıklarından dolayı değil, gerçekten adil bir şekilde yargılanıp kamuoyunun vicdanının rahatlatılmasını istiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı