ALÇAKÇA SALDIRDILAR

ALÇAKÇA SALDIRDILAR

Her türlü yasak ve sansüre karşıyız!

HABER ARTI TÜRK'E SALDIRI

Dün gece sitemiz HaberArtıTürk'e kimlerce yapıldığını tahmin ettiğimiz "hack saldırısı" sonucu uzun saatler yayına ara vermek zorunda kaldık. Zorbanın taşeronlarınca akşam saat 21:30 sularında başlatılan saldırı sonrasında kapanan serverimiz gecenin geç saatlerine kadar sürdürülen zorlu bir çalışmanın ardından çok az bir hasar ile yeniden yayına açıldı. Uzun süre yeni haberleri bekletmek zorunda kalan editörlerimiz sabaha kadar çalışmak zorunda kaldılar.

Yayın hayatının ilk senesini henüz dolduran sitemiz ilk kurulduğu günden beri zorba ve yandaşlarının bu ve buna benzer saldırılarına maruz kaldı. Bir sene dolmadan 2.yazılıma geçmek zorunda kalan HaberArtı daha önce de yazılımcı şirketin maksatlı olduğuna emin olduğumuz engellemeleri ile 3 ay doğru dürüst yayın yapamamıştı.

Her gün onbinlerce okur tarafından ziyaret edilerek anlık binlerce kişinin haberlerimizi takip ettiği sitemizin uzun süredir de bazı ünlü siyasetçilerin avukatları tarafından tehdit altında olduğunu söylememize gerek yok. HaberArtı yayıncılık bu ve buna benzer hiç bir baskı, tehdit ve yıldırma girişimlerinden korkmadan yayınlarını halktan gerçekleri asla gizlemeden güçlenerek sürdürecektir. Saldırı süresince bize büyük destek vereren sosyal medya okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

MEHMET BARANSU'NUN SİTESİ KAPATILDI

Öte yandan, kamuoyunda ‘Bavulcu Gazeteci’ olarak bilinen Mehmet Baransu’nun açtığı ‘yenigundem.com’ adlı site yayın hayatında daha birinci haftayı bile tamamlayamadan TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 19.12.2013 tarih ve 2013/20643 sayılı kararıyla kapatıldı.


Mehmet Baransu konuyla ilgili tepkisini yoğun bir şekilde twitter hesabından kamuoyuyla paylaştı. Şikayetini Cumhurbaşkanına da ileten Baransu, TİB Başkanını yasalara aykırı davranarak suç işlemekle suçladı ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık’a da bu durum hakkındaki yorumunu sordu.

Gazetecilik tarzını asla benimsemediğimiz  ve öteden beri
 HaberArtıTürk olarak sürekli eleştirdiğimiz Baransu'ya yapılan bu baskıyı kınadığımızı açık bir dil ile ifade ediyoruz.  Her türlü yasak ve sansüre karşı olduğumuzu kamuoyuna duyurmak da ‘Basın Özgürlüğü’ adına baş görevimizdir. Herkes fikrini, görüşlerini, ithamlarını veya savunmasını, yasalara karşı olmamak kaydıyla, uygun kanallardan, özgürce yapabilmelidir. 

Herkes bilmeli ki haksızlığa karşı dimdik durmak ve herkesin söz hakkını savunmak da HaberArtıTürk’ün ana görevidir.




Kaynak:Haber Kaynağı