ALBAYA ANGARYA DAVASI

ALBAYA ANGARYA DAVASI

Erleri özel işlerinde kullanan emekli albaya...

ANGARYAYA DAVA!

Körfez Hava Radar Komutanlığı’nda görevli olduğu dönemde 2 askere, evinin bahçe düzenlemesini yaptırıp ot ve çöpleri toplattırdığı, ayrıca birliğe ait jeneratörü evinin inşaatında kullandığı iddiasıyla Albay V.G. hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberturk Gazetesi’nde serdar Kulaksız’ın haberine göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Haziran 2012'de gönderilen isimsiz e-postada, Körfez Hava Radar Komutanlığında görevli bulunan Albay V.G. hakkında birtakım iddialarda bulunuldu. Bu iddiaların araştırılması için oluşturulan heyetin hazırladığı rapor üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı.

'10 GÜN JENERATÖR KULLANILDI


Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan askeri savcılık, 5 Mart 2014 tarihinde iddianame hazırladı. İddianameye göre; Albay V.G., eşine ait arsaya ev yaptırdı. Evin inşaatı Mayıs 2011 tarihinde sona erdi. İnşaatın yapımı sırasında bir süre elektrik sıkıntısı yaşandı. Bunun üzerine albay, elektrik ihtiyacını gidermek için görevli olduğu birliğe ait jeneratörü inşaata getirtti. Yakıt gideri V.G. tarafından karşılanan jenaratör, yaklaşık 10 gün kadar kullanıldıktan sonra birliğe geri götürüldü.

'SİLİNDİR KULLANILDI'


Albay VG., erzak almaya giden askeri araca birlikte bulunan silindir taşını da koyup inşaatı tamamlanan eve gönderdi. Silindir taşının getirtilmesi için askeri araç, normal güzergâhtan farklı bir yol izledi. Bu nedenle de 1.17 TL fazladan yakıt sarfiyatı yaptı. Söz konusu silindir evin bahçe düzenlemesinde kullanıldıktan sonra birliğe geri götürüldü.

'HEDİYE FİDELERİ EVE GÖNDERDİ'


 İddianamede, V.G.'nin belediye tarafından birliğe ekilmek için gönderilen çiçek ve fidelerle bir fidancıdan satın alınan meyve fidanlarını da yine askeri araçla eve gönderdiği öne sürüldü. Askeri aracın bunun için de 12.66 TL tutarında fazladan yakıt sarfiyatı yaptığı kaydedildi.

'ASKERLERE BAHÇE DÜZENLETTİ'


Albay V.G., Evinin tamamlanmasının ardından ise bahçe düzenlemesi ve çiçek ekimi için er A.C.'yL inşaat alanında bulunan otlar ve çöpleri toplamak için er G.Y.'yi çalıştırdı.

2 YILA KADAR HAPİS


Askeri Savcılık daha sonra emekli olan V.G. hakkında Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan "askeri eşyayı özel menfaatinde kullanmak ve erleri kanuna muhalif olarak hizmetçiliğe vermek" suçlarından 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık, askeri araçlarda meydana gelen 13.83 TL fazla yakıt sarfiyatının da emekli albaydan tahsil edilmesini istedi.