ALANYA'DA PROVOKASYON; 15 YARALI GERGİNLİK SÜRÜYOR

ALANYA'DA PROVOKASYON; 15 YARALI GERGİNLİK SÜRÜYOR

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde terör olaylarını protesto için HDP ilçe binasına Türk Bayrağı asan grup ile bir başka grup arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı. Polisin biber gazı kullanarak müdahale ettiği olaylarda 1’i polis 11...

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde terör olaylarını protesto için HDP ilçe binasına Türk Bayrağı asan grup ile bir başka grup arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı. Polisin biber gazı kullanarak müdahale ettiği olaylarda 1’i polis 15 kişi yaralandı.

PROVOKASYON OLAYLARI TIRMANDIRDI

Alanya İlçesi’nde terör olaylarını protesto için HDP ilçe binasına Türk bayrağı asan grup ile bir başka grup arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgada yaralanan bir kişinin öldüğü iddiaları üzerine yeniden olaylar çıktı. HDP İlçe binasının bulunduğu Bankacılar Caddesi’nde toplanan yaklaşık Bin kişilik grup, slogan attı. Grup daha sonra HPB binasını taşladı. Atılan taş nedeniyle binanın camları kırıldı. Cadde üzerindeki Doğu illerinden gelen vatandaşlara ait işyerlerin camlarını da taşlayan öfkeli kalabalık, zaman zaman kendilerine tepki gösteren esnafı da kovaladı. Olayların yeniden çıkması üzerine bölgeye Antalya’dan çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri de bölgeye destek amacıyla gönderildi.

KAYMAKAMA’ SENİ İSTEMİYORUZ’ TEPKİSİ

Olay yerine elinde Türk bayrağıyla gelen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, kalabalığı yatıştırmak istedi. Öfkeli kalabalık, Kaymakam Tanrıseven’e, tepki gösterdi. Grup daha sonra Kaymakam Tanrıseven aleyhine “Seni istemiyoruz” diye slogan attı. Kaymakam Tanrıseven, eline aldığı megafonla grubu sakinleştirmeye çalıştı.

1’İ POLİS 15 YARALI

Kalabalığın tekrar slogan atması üzerine Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kaymakam Tanrıseven’in güvenlik koridorunun arkasına geçmesini istedi. Polis daha sonra TOMA, biber gazı ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grup, bir süre sonra Atatürk Caddesi’nde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Bir kişinin öldüğü iddiası doğrulanmazken halen devam eden olaylarda şu ana kadar 1’i polis, 14 gösterici olmak üzere 15 kişi yaralandı.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ TOPLANDI

Son günlerde artan terör olaylarını protesto amacıyla toplanan yaklaşık bin kişi Hükümet Meydanı’ndan yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atarak yürüyen grup, Mola Kavşağı’nda polis bariyeriyle karşılaştı. HDP ilçe binasının bulunduğu Bankalar Caddesi’ne geçmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis bariyerini aşarak HDP ilçe binası önüne gelen grup üyeleri sloganlar attıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı. Binadaki HDP tabelasını sökmek isteyen vatandaşlarla polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

BİR POLİSİN BURNU KIRILDI

Daha sonra İskele Caddesi’ne yönelen grup karşıt görüşlü yaklaşık 50 kişiden oluşan başka bir grupla sözlü tartışma yaşadı. Ardından taraflar arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti.

ESNAF KEPENK İNDİRDİ

Taşlı ve sopalı kavgada 1 polisin burnu kırılırken, 10 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çıkan arbedede birçok dükkanda maddi hasar oluştu. Polis iki grubu biber gazı ve basınçlı su kullanarak ayırmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşlardan bazıları da biber gazından etkilenerek fenalaştı. Olayların yatışmasının ardından çağırılan ambulanslarla yaralılar çeşitli hastanelere gönderildi. Sokakta bulunan tüm esnaf kepenk indirirken, dağılan iki grubun üyelerinin tekrar karşı karşıya gelmemesi için polis önlem aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı