AKŞAM SARAYDA TOPLANTI; SABAH KANDİL'E BOMBA

AKŞAM SARAYDA TOPLANTI; SABAH KANDİL'E BOMBA

Dağlıca'da meydana gelen ve Türkiye'yi ayağa kaldıran çok sayıda şehit ve yaralı haberinin ardından Sarayında Güvenlik Toplantısı düzenleyen Erdoğan'ın Kandil'i bombalama kararı aldırdığı ortaya çıktı.

TÜRK Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları saat 23.00-05.00 saatleri arasında PKK'nın Kuzey Irak'taki hedeflerine yoğun hava operasyonu düzenlendi.

KARAR SARAYDA ALINDI

Kandil'e daha önce de yapılan sayısız hava harekatlarından sonuncusunun kararının dün gece Erdoğan'ın sarayında yapılan güvenlik toplantısında ele alınıp karar verildiği sanılıyor. TIKLAYINIZ

DAHA ÖNCE DE BOMBALANMIŞTI

Hakkari'deki Dağlıca saldırısını yaptıktan sonra kaçan PKK'lı teröristlerin de ateş altına alındığı hava operasyonunda Diyarbakır'dan havalanan 35 F-16 ve 18 F-4 tipi 53 savaş uçağı, belirlenen 20 hedefe 130 bomba attı.

40 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

İlk tespitlere göre 40 terörist ölü ele geçirildi. Hava operasyonunda Kandil başta olmak üzere terör örgütü PKK'nın Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kampları vuruldu. Türk jetleri daha öncede çok sayıda hava harekatı düzenlemişti. Önce yapılan bombalamada PKK yöneticilerinin öldüğü iddia edilmişti.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı