Akrepte taciz edildim

Akrepte taciz edildim

Eylemcilere yönelik baskı, şiddet ve çıplak aramaya cinsel saldın da eklendi. Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre, Dikmen'deki eylemde gözaltına alınan kadın, Akrep'te 'cinsel saldırı'ya uğradı.

AKREPTE TACİZ EDİLDİM:

Dikmen'de düzenlenen eylemde gözaltına alınan yüksek lisans öğrencisi Eylem K. adlı genç kadının, bindirildiği zıhrlı Akrep içinde "cinsel saldırı"ya uğradığı ortaya çıktı. Olay, Dikmen Caddesi'nde yaşandı. 27 Haziran Perşembe günü saat 01.30 sıralarında Dikmen Caddesi'nde düzenlenen Gezi eylemine polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahale sonucunda biri 18 yaşından küçük olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen eylemciler, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnme" suçundan şüpheli olarak ifade verdi. 11 kişinin arasında yer alan yüksek lisans öğrencisi Eylem K. Emniyet'te verdiği ifadede polislerin kendisini taciz ettiğini söyledi. 31 yaşındaki Eylem K, ifadesinde olayı şöyle anlattı:"Dikmen'deki Gezi Parkı eylemine katıldım ve yanımda komşumun oğlu 17 yaşındaki D. ile birlikte oradaydık. Herhangi bir barikat kurma, ateş yakma, yol kapatma olayı olmadı. Polis, 'dağılın' uyarısında bulunmadan önce müdahale etti. Biz de yanımdaki arkadaşım ile birlikte yaşı küçük olduğundan paniklediği için bir kıraathaneye girdik. Sonra çevik kuvvet polisleri geldi. 


“BİR POLİS GÖĞSÜMÜ SIKTI DİĞERİ…”

 

Ben ve yanımdaki arkadaşımı darp ederek gözaltına aldılar. Arkadaşım küçük olduğu halde ve hiçbir şekilde polise mukavemet etmediğimiz halde arkadaşımın sırtına ve kafasına vurdular, darp ettiler. Beni de Akrep'e bindirirken taciz ettiler. Bir polis göğsümü sıkarken diğeri kalçamı ve cinsel bölgemi elleyerek taciz etti. Akrep'e bindirildikten sonra polis amiri olduğunu söyleyen biri, 'bu a... koyduklarımı koltuklara oturtmayın, alın altınıza ezin' dedi. Bunun üzerine yanımda olan polis, bacağımın üzerine oturdu. Biri kolunun dirseği ile önce göğsüme sonra da boynuma elini koydu. Bu hareket sürekli devam etti. Daha sonra Emniyet'e getirdiler. Beni gözaltına alan polisler bellidir, hepsinden şikâyetçiyim." Genç kadının avukatı da olaya ilişkin, "Müvekkilim ağır tacize uğramış ve tecavüzle tehdit edilmiştir. Her türlü hakkımız saklı kalmak üzere şikâyetçiyiz" dedi. İfadenin ardından savcılık talimatıyla gözaltındaki tümeylemciler serbest bırakıldı.