Akrep İçinde Dayak

Akrep İçinde Dayak

Polisin, Ankara Dikmen’deki Gezi Parkı gösterileri sırasında 13 yaşındaki bir çocuğu “akrep” denilen panzerin içine alınarak orta yaşlı bir kadınla birlikte 1.5 saat süreyle dövüldüğü bildirildi.

Çocuğa devlet hastanesi ve Adli Tıp'tan rapor bile verilmedi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Dikmen’deki eylem sırasında gözaltına alınan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Alperen Aydoğdu’nun annesi Derya Aydoğdu, o gece oğlundan 1.5 saat haber alamadığını, 4 kez aradığı Emniyet’in de “Oğlunuz gözaltında değil” yanıtını verdiğini söyledi.

Aydoğdu, “öğrenim güçlüğü” raporu bulunan ve rehabilitasyon merkezine giden oğlunun, Akrep aracında tekmelendiğini, dövüldüğünü bildirdi. Derya Aydoğdu, o gece yaşadıklarını Cumhuriyet’e şöyle anlattı: 

Çocuklarımı kaybettim: Biz her zaman yürüyüşe katılıyorduk Dikmen’de. Olaysız geçiyordu. İki oğlumla birlikte yürüyüşe katıldık biz. Çocuklar yanımdaydı. Ani bir müdahale oldu. Çocuklarımı kaybettim. Sonrasında büyük oğlumu bulabildim. TOMA’dan su sıkılmıştı çocuğuma. Yüzünde ve vücudunda yanmalar olduğunu söyledi. Biz onunla ilgilenirken Alperen’i malesef bulamadık.

Akrep içinde dayak: Oğlumu Akrep içerisine alıyorlar. Yaka paça döverek ve küfrederek. Onunla birlikte 45-50’li yaşlarda bir hanımefendiyi daha gözaltına alıyorlar ve akrebin içinde darpa devam ediyorlar. Ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar. Bu arada söyledikleri şeyler de şunlarmış: “Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyorsunuz. Gelsin kurtarsın bakalım Mustafa Kemal sizi bizim elimizden.” Hanımefendiye yakasındaki polis amblemini öptürmeye çalışıyor polis. Öpmeyince de darp etmeye devam ediyorlar.

4 kez aradım yok dediler: Emniyet merkezini aradığımda gözaltına alınanların 4 tane yetişkin olduğunu, içerisinde çocuk olmadığını söylediler. Ben 4 kez Emniyet’i aradım. Oradan bir vatandaş aradı “Elimde çocuğunuzun gözaltına alındığına dair görüntüler var” dedi. Gittim. Görüntüleri inceleyince yeniden Emniyet’i aradım. Çocuğum nerede, dedim. Bana “Hanımefendi o saatte o çocuğun orada ne işi vardı?” dediler. 

1.5 saat ulaşamadım: Oğlum gece 03.30’da gözaltına alındı. 1.5 saat çocuğumdan haber alamadım. Ben çocuğumu Muharrem İnce aracılığı ile bulabildim. Sonra çocuğu Dikmen Karakolu’na getirdiler. İnce’nin karakola girmesine izin vermediler. Kapının önünde de bekletmediler.

Karakoldan çocuk şubeye götürüldü. Çocuk şubeden savcılığa çıkarıldı. 13 yaşındaki bir çocuğa resmen terörist muamelesi yapıldı. Çocuğun tişörtündeki yazıya kadar sorular sordular. Şikâyetçiyiz, kesinlikle bunun arkasını bırakmayacağız. 

Hacettepe’den rapor: Tabii darptan haberimiz yoktu. Oğlum bana söylemedi, üzülmemem için. Birlikte alındıkları hanımefendi söyledi. “Oğlunuzun kafasına bakın” dedi. “Çocuğu dövdüler” dedi. Çocuğumun bacaklarında tekme izleri var, kafasında şişlik var, ensesinde de yine aynı şekilde. Tekmelemişler çocuğu.

Adli Tıp her zamanki gibi temiz raporu verdi. Biz Hacettepe Hastanesi’nden darp raporu aldık. İlk gittiğimiz Numune Hastanesi de bize rapor vermeyi uygun görmedi. 

Unutamıyor: Alperen şu anda çok iyi değil. Yaşadıklarını unutamıyor. Yanındaki hanımefendiye yapılan hareketler ve gözünün önünde dövülmesinden çok etkilenmiş. Bacaklarına botlarla vurduklarını anlatıyor. Döverken “Biz Osmanlı’nın torunlarıyız” demişler.