AKP'YE "OY VERMEYENLERE" FAHİŞ ZAM

AKP'YE "OY VERMEYENLERE" FAHİŞ ZAM

Akp kendisine oy verenleri memnun eden, vermeyenleri cezalandıran vergi zammını yılın ilk günü yaptı.

Hükümet, yılın ilk zamlarını sigara ve içkiden alınan maktu vergilere yaptı. Petrol ürünlerinde meydana gelen %100 e yakın indirimin ardından  dünyanın diğer ülkelerinde meydana gelen ekonomik rahatlama Türkiye'de çok fazla etkili olamadı.

BÜYÜK BİR BORÇ YÜKÜ ALTINDA KIVRANIYORUZ

Hükümetin büyük bir borç yükü altında bulunması, ve ihracat rakamlarındaki artışın % 4'dde kalması, dolar ve diğer yabancı paralar karşısında TL'nin erimesi sonucu meydana gelen enflasyon Türkiye ekonomisini yeni yılda çok zorlayacağa benziyor. AKP Hükümeti kendi tabanına en kolay anlatabildiği ve "zaten içenler bana oy vermez" mantığı ile sürekli başvurduğu tekel ürünleri zammını yeni yılın ilk gününe denk getirdi. Ve Alkol ve sigara tüketimine % 5 ile yüzde 21 arasında değişen oranlarda vergi zammı uyguladı.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Resmi Gazate'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, hem alkollü içkilerde hem de sigarada vergi oranları aynen korunurken, asgari maktu vergi oranlarında artış oldu.

Bakanlar Kurulu kararına göre, birada 0.74 lira olan litre başına maktu vergi yüzde 15 artışla 0.85 kuruşa çıkarılırken, vergi oranı yüzde 63 olarak korundu.

Şaraptaki maktu vergi yüzde 16 artışla 3.97 liradan 4.59 liraya, köpüklü şarapta maktu vergi de yüzde 16 artışla, 26.83 liradan 31.02 liraya çıkarıldı.

Rakının maktu vergisi de yüzde 21 artışla, 89.11 liradan, 107.72 liraya yükseltildi.

Sigarada vergi oranı da yüzde 65.25 olarak korunurken, asgari maktu vergi yüzde 5 artışla 0.1875 liradan, 0.1971 liraya yükseltildi.

Üretici firmaların, bu artışları zam olarak fiyatlarına yansıtması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı