AKP'YE "GAVAT" FATURASI

AKP'YE "GAVAT" FATURASI

AK Parti Milletvekili 'gavat'çı valiyi suçladı

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, partisinin Adana'daki yerel seçim yenilgisinde vatandaşa 'gavat' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un yönetim tarzı ve davranışlarının etken olduğunu öne sürdü.

3 dönemdir TBMM'de Adana'yı temsil eden Ali Küçükaydın, DHA'ya yaptığı açıklamada, 2009'da seçim bölgesinde 7 ilçe belediye başkanlığı kazandıklarını, 2011'deki genel seçimlerde MHP'ye 200 bin oy fark yaptıklarını söyledi. Milletvekili Ali Küçükaydın, "30 Mart'ta elimizdeki ilçelerden bir bölümü gitti. 15 ilçeden sadece 4 ilçe belediyesini kazanabildik. Büyükşehir ile birlikte 12 belediyeyi kaybetmiş olduk. Bunun nedeni aday belirlemede yanlış tercihler yapılması ve Adana Valisi'nin davranış biçimidir" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve yönetim tarzı ile ilgili daha önce de çeşitli iddialarda bulunan, ancak bu iddialarının bir bölümü Vali Coş tarafından yalanlanan Küçükaydın, 30 Mart seçiminden sonra ilk kez konuştu. Küçükaydın, şunları söyledi:

"Adana Valisi'nin yaptıklarını Adana'da bilmeyen kalmadı. Kamu personeline davranış biçimi, halk arasında verdiği imaj Ak Parti'nin başarısızlığında olumsuz etken oldu. 29 Ekim'de eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile bayrak rozeti dağıtma konusundaki kavgası, 10 Kasım'da vatandaşa karşı 'gavat' demesi Adanalılar nazarında olumsuz imaja sebep oldu. Kamu görevlilerine de çok ağır hakaretler yapıyor. Haksız yere soruşturmalar açıyor, cezalar veriyor."

ADAY SEÇİMİ HATALIYDI

Abdullah Torun'un Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasını doğru bulmadığını bir çok kez ilettiğini ancak dikkate alınmadığını kaydeden Küçükaydın, bu konuda da şunları söyledi:

"Diyarbakır doğumlu Abdullah Torun'u kim aday ettiyse, seçimin kaybedilmesinin de sorumlusu onlardır. Ben baştan sona olumsuz tavır takındım. Çünkü bizim bölgemiz yerli aday konusunda hassasiyet taşıyor, kendinden başkasına oy vermiyor. Adana'nın nüfusunun yüzde 75'i yerli. Bu insanlar, 'büyükşehire oy vermeyeceğim', derken küçük şehire de vermedi. 15 ilçeden 11'inde belediye başkanlığı seçimini kaybettik."

 

AKP'YE

Kaynak:Haber Kaynağı