AKP'ye boya attılar, gözaltına alındılar

AKP'ye boya attılar, gözaltına alındılar

Edirne'de Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP) üyesi 5 kişi, AKP Edirne İl Başkanlığı önünde Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı protesto ederek binaya içlerine kırmızı boya konulmuş balon fırlattı. Polisin müdahalesi sonucu çıkan arbedede 4'ü kadın 5 kişi

Edirne'de Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP) üyesi 5 kişi, AKP Edirne İl Başkanlığı önünde Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı protesto ederek binaya içlerine kırmızı boya konulmuş balon fırlattı. Polisin müdahalesi sonucu çıkan arbedede 4'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. 

ÖDP üyeleri saat 16.30 sıralarında Londra Asfaltı üzerinde AKP Edirne İl Başkanlığı binasına önüne geldi. Burada üzerinde 'Reyhanlı'nın katili AKP'dir' yazılı pankart açan grup daha sonra sloganlar attı.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı protesto eden 5 kişi, Özdinç Pasajı'nın 3'ncü katında bulunan AKP Edirne İl Başkanlığı binasına içerisinde kırmızı boya bulunan balonlar ve pet şişeler fırlattı. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı. Atılan boya dolu pet şişe ve balonlar AKP'nin bulunduğu kata isabet etmezken, hemen altındaki bir işyerinin camına geldi. Duvarda patlayan şişeler ve balonlar nedeniyle park halinde 4 otomobil ve o sırada geçen bazı vatandaşların üzerine kırmızı boya saçıldı. Polis araçlarına bindirilen 5 ÖDP üyesi, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Selimiye Polis Merkezi'ne götürülürken, araçları ve kıyafetleri zarar gören 5 kişi de eylemcilerden şikayetçi oldu. 

GENÇLİK MUHALEFETİ DE EYLEM YAPTI 

Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra çoğu üniversite öğrencisi ve Gençlik Muhalefeti üyesi 30 kişi Saraçlar Caddesi merkez postanesi önünde toplandı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bombalı saldırıyı protesto eden grup, Kürtçe sloganlarla AKP İl Başkanlığı'na yürüdü. Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri parti önünde geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler parti önünde 'işte burası katil yuvası' sloganları attı.