AKP'NİN ŞOK EDEN KOALİSYON RESTİ

İki gündür Erdoğan'ın sarayına AKP'nin yenik kurmaylarının kapanarak sağır odalarda ne kararlar aldığı ortaya çıktı. Ardından Baykal çağrılarak şov başladı. Planın 1. bölümü mükemmel işledi. Baykal'ın ağzı kulaklarında olması gerekiyordu, oldu. "Erdoğan'ı her türlü koalisyona açık gördüm."  demesi gerekiyordu, dedi. Ama işin aslı başkaydı.

AKP'SİZ İKTİDARI AKLINIZA GETİRMEYİN

Takke düştü kel göründü: Ve  2 gündür "Zorbayı yendik" eğlencesine kendisini kaptıran ülkenin net % 60'ına "hayallerinizin üzerine birer bardak soğuk su için" AKP'siz hiç bir iktidar seçeneği mümkün değildir resti, AKP'nin resmi kanalı TRT'den tüm dünyaya açıklandı.

OLAYI KİMSE ANLAMADI AMA

Olayın kimse farkında değil ama yeni tezgahın şekli "şeytana paucu ters giydirecek" şekilde düzenlenmiş. Kumpasın aktörleri kılık değiştirmiş tezgah aynı. Ama mesaj çok net. Davutoğlu diyor ki; "Boşuna gideceğiz diye hayal kurmayın bizden başka koalisyon seçeneği yok. "

%60 MESAJI NEDEN ANLAMIYOR ?

Ama zafer sarhoşluğu içerisinde olan % 60'ın bunu anlama mantığı yok.

Neden yok?

Çünkü Erdoğan yasaklı iken, bundan 13 yıl önce inanılmaz bir çaba sarfederek ona başbakanlığın yolunu açan, Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdoğan'ın çağrısı üzerine koşa koşa görüşmeye gidiyor, sonrada şöyle bir açıklama yapıyor. "Erdoğan'ı her türlü koalisyona açık gördüm." 

% 60 AKP'SİZ İKTİDAR HAYALİ KURARKEN

Vatandaşın yüreğine su serpen bu açıklamanın ardından  7 Haziran 2015 seçiminin % 60 vatandaşı, demokrasi ülkesi Türkiye'nin koalisyon hayallerini kurmaya başlıyor.

Oysa tam da o sırada tezgaha konan yeni senaryonun  emanetçi aktörü Davutoğlu, AKP'nin yarı resmi kanalı olan TRT'de başka bir türkü söylüyor. Söylediklerini koyu harflerle (mealini) anlamını normal harflerle yazdım. Davutoğlu'nun TRT'de itirazı mümkün olmayan açıklamalarının anlamları aynen şöyle;

MHP'YE BİR PARMAK BAL

* Başbakan Davutoğlu HDP'nin eş başkanları PKK'ya 'silah bırakın demeli'. Diyerek; MHP'ye bir parmak bal çalıyorlar. Yani "MHP gel koalisyon yapalım bu HDP'nin canına ot tıkayalım birlikte"diyorlar. Tabi, "13 yıldır neden ot tıkamadın, iktidarı teslim aldığın yıl sadece 10 şehit gelmişti, senden sonra ortalık kan gölü oldu neden ?" diye soran olmazsa !

HDP'YE TEHDİT

* Çözüm sürecinin nasıl devam edeceği koalisyonu kiminle yapacağımza bağlı. Diyerek HDP'ye "Aba Altından Sopa" gösteriliyor. Yani siz destek vermezseniz MHP ile anlaşır canınıza okuruz tehdidi. "Öcalan'ı yaşattığımız otelden alırız, cehennemin dibine tıkarız, Kandil'e bomba yağdırırız, Kobani'nin üzerine IŞİD'i salarız, Hizbullahı silahlandırırız  Son kısım içlerinden geçirdikleri yapacakları.

CHP'YE BOŞUNA ÜMÜTLENME MİLLET BANA GÖREV VERDİ ŞARKI

* Millet hükümet kurma sorumluluğunu Ak Parti'ye verdi. Yıllardır ileri sürdükleri "Millet İradesi" bahanesi ile baskı ve sindirme siyasetini bu defa, "Biz 1. partiyiz bizin dışımızda koalisyon olmaz" diyerek, "koalisyon ağalığı" dayatacaklar.  Yok aksi olursa mızıkçılık çıkaracaklar ve Erdoğan meclisi fesetme kartını ileri sürecek. "Anlaşamadılar yeniden seçim olsun" diyecek

ZATEN İKTİDAR BİZİZ

En önemli husus Türkiye'nin menfaatidir. Kaotik ortama izin vermeyiz. diyerek;  Bu cümle ile MHP HDP uzlaşmazlığının sonuçlarından ileri sürerek, " Ya bizle olursunuz yada kaos olur bizde buna izin vermeyiz". Nasıl diye soracak olursanız yanıt hazır;? "Cumhurbaşkanı AKP'nin yanında sizin değil " diyecekler; "Koalisyonunuzu çalıştırmaz. Yasalarınızı onaylamaz, zırt pırt referanduma yollar,İptal davası açar, atamazlarınızı yaptırtmaz. Yani bizi hükümet dışında bırakırsanız başınıza bunlar gelir." diyecekler.

İKTİDAR OLURSANIZ BAKIN BAŞINIZA NE GELİR ?

* Koalisyonu ancak ve ancak biz yürütürüz. Diğerleri yolu kapatmaya devam ederlerse başka olasılıkları düşünürüz. Tüm bu nedenler ile bu tabloda sadece ve sadece bizimle bir koalisyon hükümeti oluşabilir başkasına izin vermeyiz; Nasıl? Cumhurbaşkanımız engel olur, Yasamayı yapamazsınız atamaları gerçekleştiremezsiniz. İktidar olursunuz ama boşa kürek çekersiniz.

UZLAŞIRIZ AMA NASIL ?

* Koalisyon için uzlaşı gerekiyorsa uzlaşıya hazırız. "Uzlaşmaya hazırız ama tabiki biz 1. Partiyiz ve Cumhurbaşkanı arkamızda bu nedenle, bize herşeyi dayatamazsınız Yolsuzluk dosyalarını açtırmayız,akladıklarımızı yargılatmayız, hele hele Cumhurbaşkanımızı asla yargılamayı aklınızdan geçirmeyin,ödeneklerini kestirmeyiz,sarayını elinden aldırmayız, eski tas eski hamam devam eder." demek istiyorlar.

BİZE KIRMIZI ÇİZGİLERLE GELMEYİN

* 'Kırmızı çizgi' siyasetin doğasına uygun bir söz değil.  İkide bir muhalefet partilerinin açıklamalarında sözünü ettiği, "AKP ile koalisyona hazırız ama adalet bakanlığını, milli eğitim bakanlığını,meclis başkanlığını biz isteriz, yolsuzluklar yargılanmalı, Erdoğan kaçak sarayı boşaltmalı" kırmızı çizgilerinizi unutun." bunlar siyasetin doğasına uygun değil. Aksi taktirde Cumhurbaşkanıda anayasal yetkilerini kullanır 116. maddeyi çalıştırır, referandum seçeneklerini kullanır,atamaları bekletir,yasaları bekletir sizi çalıştırmaz.

TÜM FORMÜLLERİ BİZ ÜRETİRİZ SİZİN YETKİNİZ YOK OLMADI SEÇİME GİDERİZ

7 Haziran seçim sonuçlarını TRT canlı yayınında değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bu seçim sonuç üretmedi, yeni seçime gidelim demek milletin kararını tartışmaya açmak demek. Ben bu karara saygı duyuyorum. Bu kararın gereğini sonuna kadar tüketmeden erken seçime gitmem. Ben bu talimatın gereği olan neyse yaparım. Bir formül üretirim" dedi. Yani; "Bensiz hükümet olmaz, içinde olduğum tüm olanakları denerim yok olmazsa erken seçime giderim. Peki nasıl gideceksin yeterli sayın yok! denilirse, Cumhurbaşkanı meclisi fes ederek gideriz! demek istiyor. Yani sarayda denklem kurulmuş muhalefetin oynayacağı tüm taşların karşı atağı hazırlanmış.

% 60'IN 2 GÜNLÜK RÜYASI  BİTTİ
 
İşte Davutoğlu'nun resti. Neden "rest" diyorum çünkü; söylediklerini gerçekçi bir bakış açısı ile tarttım.Ve yıllardır yaptıkları göz boyama, sindirme ve dayatmacı iktidar anlayışlarına uyan üstelik hiçte şifreli olmayan açıklamalarının tam karşılığı bu sonuç çıkıyor.
 
Deniz Baykal bu sözlerden her türlü uzlaşmaya hazır bir AKP görüyorsa ve CHP Eski genel Başkanının gördüklerine bakıyorsa % 60'a "Hayırlı İşler" demekten başka söze gerek kalmıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar