AKP'NİN OY KAYBI YÜZDE 15

AKP'NİN OY KAYBI YÜZDE 15

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı: AKP'nin Oyları Düştü

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı: AKP'nin Oyları Düştü 

SONAR'ın anketine göre, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı çıktıktan sonra AKP'nin oylarında 15 puanlık kayıp yaşandı.
Türkiye­'nin ay­lar­dır ko­nuş­tu­ğu "17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­", AK­P'nin bü­yük dar­be vur­du. Hü­kü­met ile ce­ma­at ara­sın­da­ki sa­vaş kızışırken; in­ter­ne­te sız­dı­rı­lan ses ka­yıt­la­rı, si­ya­se­tin ate­şi­ni yük­selt­ti.

Li­der­ler, se­çim mi­ting­le­rin­de ka­set­ler üze­rin­den bir­bir­le­ri­ne yük­le­nir­ken, Baş­ba­kan Er­doğa­n'­ın oğ­lu Bi­la­l'­le yap­tı­ğı öne sürülen ve ge­çen pa­zar­te­si çı­kan ses kay­dı, AKP oy­la­rın­da sert bir dü­şü­şe ne­den ol­du.

SONAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI: AKP OYLARI 15 PUAN DÜŞTÜ

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı yaptığı açıklamada, "Daha önceki seçimlerde bunu söyleyemiyorduk. Ancak şimdi söyleyebilirim ki AKP'nin oyları 15 puan düştü. Ayrıca AKP'yi yüzde 47'lerde gösteren anket şirketlerine şimdiden Allah kolaylık versin. Seçim sonuçları açıklandığında nasıl bir açıklama yapacaklar merak ediyorum." dedi.

SAHİLLER CHP'DE, İÇ ANADOLU VE KARADENİZ'DE MHP PATLAMA YAPACAK

Bayrakçı; "AKP'nin oy­la­rın­da 10-15 pua­na va­ran dü­şüş var. AKP di­ğer par­ti­ler­le ba­şa baş ol­du­ğu pek çok be­le­di­ye­yi kay­be­de­bi­lir.

Sa­hil­ler CHP'­de an­cak MHP, İç Ana­do­lu ve Ka­ra­de­ni­z'­de pat­la­ma ya­pa­cak. An­tal­ya­'da CHP far­kı 10 pua­na ka­dar çı­kar­dı. Detay­lı ça­lış­ma­mı­zı çok ya­kın­da ka­mu­oyuy­la pay­la­şa­ca­ğız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı