AKP'NİN İZMİR MİTİNGİNDE BİLİNMEYEN GERÇEKLER

AKP'NİN İZMİR MİTİNGİNDE BİLİNMEYEN GERÇEKLER

AKP'nin İzmir mitinginde medyada yer almayan gerçekler

BU DEFA" GAVUR İZMİR" DEMEDİ

Başbakan Erdoğan'ın bu gün gerçekleştirdiği İzmir mitingi sosyal medyada eğlence konusu oldu. Kullanıcılar birbirinden ilginç fotoğraflar ve videolar paylaşarak AKP mitinginin perde arkasına ışık tuttular. Daha bir gün önceden İzmir'de Erdoğan'ın gelişi miting yapacağı meydanda bu şekilde protesto edilmişti. İzmirlilerin bir gün önceden meydan zeminine yazdığı tüm yazılar görevliler tarafından titizlikle silindi. Tek önlemler bunlarla sınırlı değildi. İzmir'de Erdoğan'ın gelişi önlemleri için çevre illerden inanılmaz sayıda polis takviyesi yapıldı. Miting başlamadan İzmir sokakları görevli polislerle doldu taştı. Tüm alanı çevreleyen barikatlar pekiştirildi. Gündoğdu İzmirliye kapatıldı.

12167.jpg

Erdoğan miting alanına gelirken canını çok fazla sıkan bir konuyu konuşmasına yansıtmadan edemedi. İzmirlilerin polis barikatları ile meydana girmelerine izin verilmedi. Evlerinden balkonlara çıkarak, Erdoğan'ın meydana girişini çeşitli şekillerde protesto ettiler. Kimisi slogan attı, kimileri şerefe diye kadeh kaldırdı. İşte Erdoğan'ı çok sinirlendiren bir protesto çeşitlerinden biri olan bu kare onbinlerce kez sosyal medyada paylaşıldı.

160320141852023918253_2.jpg

“O KOL HAREKETİNİ NASIL YAPARSIN”

Başbakan Erdoğan, İzmir’de miting alanına gelirken balkondan bir kadının kendisine el, kol hareketi yaptığını öne sürerek, “Şimdi gelirken bir bayan balkonda yanında herhalde kocasıydı. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Ya sen bir bayansın, bir kadınsın. Bu ülkenin başbakanı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli” dedi. Akşam saatlerinde ise o kadının evinden polislerce göz altına alındığı bilgisi geldi.İşte o haber.

O KADIN GÖZ ALTINDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu mitingi sırasında balkondan bir kadının kendisine el işareti yaptığını söyleyerek ağır eleştirilerde bulunmuştu. Bu olayın ardından el hareketini yaptığı belirlenen ve ismi açıklanmayan kadının polis tarafından gözaltına alındığı, ifade vermek üzere emniyete götürüldü öğrenildi.

TAŞIMALI MİTİNG FOTOĞRAFLARI

En çok dikkat çeken konulardan biride mitinge kent dışından insanları taşıyan yüzlerce otobüs ve minibüsün park yerlerini doldurup taşırmasıydı. Öğlen satlerinde İzmir trafiği bu arçlarla doldu taştı. İşte o karelerden birkaçı.

711_11.jpg 

foto:cumhuriyet

İSTANBUL'DAN BİLE GELEN OTOBÜS VARDI

KUMRAL DEVRİMCİ AFİŞİ AÇILDI

Erdoğan'ın bu gün gerçekleştirdiği İzmir mitinginde AKP müthiş para harcadığı gözlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı İzmir mitingine denizden parti bayraklarıyla süslü tekneler, gemiler eşlik etti. Alana bakan bazı apartmanların balkonlarına “Kumral devrimci”, “Antiemperyalist devrimci” yazılı afişler asıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana bakan tüm sokaklar demir bariyerle çevrildi, apartmanlara keskin nişancılar yerleştirildi. İzmir bu gün Polis Haftası görüntüleri ile doluydu.Binlerce polis koruma önlemleri aldı. Resmi polislerin yanı sıra çok sayıda sivil giyimli polislerinde görev yaptığı gözlendi. İzmir dışından gelen yüzlerce otobüse park edecek alan kalmadı.Bazı bölgelerden insanların tırların kasalarına doldurularak İzmir'e getirildiği gözlendi. Sosyal medyada miting için kaç para harcanmış olabileceği yönünde tartışmalar yaşandı.

OKURDAN GELEN FOTOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

711_1.jpg

Alan, turuncu beyaz balonlarla süslendi. Alandaki Hürriyet heykeli, Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle süslendi. Başbakan’ın, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile birlikte fotoğrafının yer aldığı afişte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” yazdı. Alana LED ekranlar yerleştirildi. 
Başbakan Erdoğan, adına yapılan dombra şarkısı eşliğinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte eliyle Rabia işareti yaparak ve şarkıya tempo tutarak, vatandaşları selamladı.Geçmiş mitinglerinin birinde oy alamadığından şikayet ederek "Gavur İzmir" diyen Başbakan Erdoğan, bu defa İzmir’in 30 ilçesini tek tek sayarak selamladı .

711_7-001.jpg

İZMİRLİNİN ALINMADIĞI İZMİR MİTİNGİ

AKP İzmir mitinginde en garip olan şey alan giden tüm girişlerin milyonlar harcanarak kapatılmasıydı. Gündoğdu alanı meydana gelebilecek herhangi bir protesto girişimine karşı boydan boya demir barikatlar ile kapatılmıştı. Kordon sahili boyunca yer alan kafelerin önleri resimde görüldüğü gibi kapatıldı. Bu nedenle alana sadece AKP mitingi için dışardan getirilmiş ve az sayıda İzmirli üzerleri büyük bir titizlikle aranarak alana alındı. İşte o kareler.

711_2-001.jpg

İZMİRLİYE YASAK MİTİNGİN İZMİR KARELERİ

711_7-001.jpg

YER YER PROTESTO GÖSTERİLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ

İzmir'de ki AKP mitingini protesto eden İzmirlilere polis müdahelesi gecikmeti. Sokaklarda ki göstericilere müdahale eden tomalar bazen hızını alamayarak balkonlarından protestoya katılanlara da su sıktı. Sosyal medya bu tür fotoğraflar ile doldu taştı. Diğer bir konu ise sosyal medyada yine büyük bir mesaj ve fotoğraf paylaşım savaşı verildi. AKP'lilerin paylaştıkları miting görüntülerinin montaj oladuğu iddiları yeri gögü inletti. (ÖRNEKLER İÇİN TIKLAYINIZ) 

Bu iddilar arasında öyle bir paylaşım vardı ki sosyal medyada gün boyu bu fotoğraf konuşuldu. İddialara göre paylaşılan fotoğraf tamami ile montaj ürünüydü. Ve İzmir değil başka bir ülkenin plajına kalabalık yerleştirilmişti. Mitingin artından o fotoğrafın montajsız hali yayınlanınca paylaşım rekorları kırıldı. İşte o fotoğraf ve üzerine yazılan.

711_48.jpg

MİTİNGDEN SONRA İZMİR

1902010_763663330319663_1526503736_n.jpg

TAHRİKÇİLER YİNE SAHNEDE

AKP'nin İzmir mitinginde yaşananlar arasında tahrik ekibi yine iş başındaydı. Mitinge katılanlar içerisinde evlerinden gelişmeleri izleyen İzmirlilere karşı yoğun tahriklerde bulunuldu. Bazı AKp'lilerin balkonlarında izleyen vatandaşlara ağır hakaret ve küfürler etmesi olaylara yakın olan bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi. Mitingin dağılmasının ardından ise İzmir'in çeşitli semtlerinde bazı olayların çıktığı haberleri gelmeye başladı. Ve işte o çirkin tahrikin görüntüleri.