AKP'NİN İSTANBUL MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI

AKP'NİN İSTANBUL MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI

Erdoğan İstanbul'da AKP'nin İstanbul mitinginin düzenlendiği Yenikapı Meydanı'nda yapıldı.

AKP'nin İstanbul mitinginde kaç kişi vardı?

Başbakan Erdoğan İstanbul'da AK Parti'nin "Yeniden Milli İrade Mitingi" başlıklı İstanbul mitinginin düzenlendiği Yenikapı Meydanı'nda yapıldı. Miting alanında yapılan anonsla katılımcı sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğu duyuruldu. Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı resmi rakamlara göre ise mitinge katılım 220 bin dolayındaydı.

Miting ALANI NASIL DOLDURULDU 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

İstanbul Yenikapı'da bugün yapılan mitingde katılımcı sayısının 2 milyon olarak anons edilmesi ve Erdoğan'ın da aynı iddiayı sürdürmesi tartışma yarattı. Alandan gelen izlenimler ve Yenikapı'nın yüzölçümüyle yapılan tahminler ise bu sayının çok daha azına işaret ediyor.

A Haber'de yayınlanan şu görüntü, alana göre katılımcıların oldukça az bir alanda yoğunlaştığını gösteriyor. Bir iddiaya göre bu görüntü, miting başlamadan önce çekildi. Ancak haberde "dev miting" ifadelerinin yer alması ve Cumhuriyet tarihindeki en büyük mitingin gerçekleştiğinin söylenmesi tuhaf görünüyor

Miting alanı kaç kişilik?

Yenikapı, tüm çim ve beton alanların da dahil edilmesiyle 680 bin metrekarelik bir alana sahip. Mitinglere kaç kişinin katıldığını hesaplamak için kullanılan Kalabalık Yoğunluğu Belirlenmesi yöntemine göre, normal kalabalıklar için iki metrekarede 1 kişi, yoğun kalabalıklar için metrekarede iki kişi olduğu kabul edilir. Yenikapı'daki meydanın normal şekilde ama tamamının dolması halinde 340 bin, yoğun şekilde dolması halinde, 1 milyon 360 bin kişi sığabiliyor.

Havadan yapılan çekimler ve miting alanındaki gözlemler ise, hesaplanan bu alanın, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında bile en fazla dörtte birinin dolu olduğu, insan yoğunluğunun ise düşük olduğu yönünde. Sosyal medyada, AKP'nin mitingine gösterilen katılımla ilgili en yaygın tahmin 220 bin ile 250 bin kişi aralığı.

İzleyeceğiniz Video'da Mitinge Katılan Kişiler ;Katılım İçin Kaç Para Alacakları Sorusuna Daha Önce 100TL Aldıklarını Söylüyor

Miting Öncesi İnsanların Nasıl Miting Alanına Taşındığını Gösteren Kareler

Alandan çekilen görüntüler

Recep Tayyip Erdoğan konuşurken sahnenin karşısından çekilen bir fotoğraf

Miting sırasın'da televizyonlara yansıyan şu görüntü sosyal medya'da paylaşım rekorları kırdı.Fotoğrafta da görüldüğü gibi,yatay çekimde ekranın sol kısmında olan dev Türk Bayrağı,tepeden çekilen kamera da görünmüyor.Bu büyüklükte olan bir bayrağın saniyeler içinde kaybolması hemen hemen imkansız.

 

Kaynak:Haber Kaynağı