AKP'nin En Sevdiği RENGİN Anlamı Neymiş ?

AKP'nin En Sevdiği RENGİN Anlamı Neymiş ?

CHP GÖK KUŞAĞINA BOYADI AKP GRİYE

Hükümet ve AKP'li Belediyelerin en sevdiği rengin gri olduğu iyice netleşmeye başladı. İlk önce İstanbul Nişantaşında başlayan merdiven boyama savaşı ülke çapında yayılmaya devam ediyor. Gezi direnişini temsil eden gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler AKP'li belediyeler tarafından gece-gündüz denilemeden gri renge boyanıyor. Yeniden boyanmasın diye de başında ya zabıta ya da devletin polisleri nöbete bırakılıyor. Merdiven boyama savaşının son yaşandığı yer ise Tekirdağ'ın Malkara ilçesi oldu.

 
GÜNDÜZ GÖKKUŞAĞI GECE GRİ

TEKİRDAĞ’ın AK Parti'li Malkara İlçe Belediyesi, CHP Malkara İlçe Gençlik Kolları üyeleri tarafından gökkuşağı renklerine boyanan 30 basamaklı merdiveni, gece polisin aldığı güvenlik önlemi eşliğinde eski rengi olan griye boyadı.

 CHP Malkara Gençlik Kolları Başkanı Kurtuluş Akyol ve beraberindeki partililer, geçen 4 Eylül günü Hacıevhat Mahallesi 14 Kasım Caddesi üzerindeki 30 basamaklı merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı. Bu gece saat 01.00 sıralarında Malkara Belediye Başkan yardımcısı Hasan Eğilmez; Zabıta Müdürü Ercan Doğan, belediye personeli, zabıta ve polis ekipleri eşliğinde boyanan merdivenlere geldi. Eğilmez ekipleri denetlerken, belediye personeli merdiveni yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından griye boyadı. Boyama sırasında ise polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Boyama işlemi tamamlandıktan sonra 2 zabıta memuru, ekip otosunun içinde merdivenlerin başında sabaha kadar nöbet tuttu. 



AKP'NİN SEVDİĞİ GRİ RENGİN ANLAMI

AKP'nin halkın gök kuşağına boyadığı ve herrenk direnişi temsil eden Gökkuşağı rengine allerjisini anlamak zor değil. Ancak rengarenk boyanan ve merdivenleri derhal griye boyamasının anlamı ne olabilir diye araştırdık. İnternette renklerinanlami.com adlı sırf bu konuya yönelik araştırma ve yayın yapan bir siteye ulaştık. İşte o sitede bulduğumuz Gri Rengin anlamını yorumsuz paylaşıyoruz. 

GRİNİN ANLAMI ?


"Siyah ve beyaz renklerin değişik oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen bir renk olan gri, gözün en rahat algıladığı renklerden biridir. Alçak gönüllülüğü ifade eden, uzlaştırıcı ve denge unsuru olan bir renktir. Ciddiyet ve hareketsizliği çağrıştırır. Belki de bu yüzden pek çok devlet kurumunda da çokca tercih edilen ve öne çıkan bir renktir.

Gri rengi seven insanlar genellikle olaylardan uzak durmayı ve karışmamayı tercih ederler. Kuralcı, tutucu ve hareketsiz yanları ağır basabilir. Karamsarlık ve içe kapanıklığa da neden olabilir. Aktif ve dışa açık insanlar griyi bunaltıcı bulurlar".