AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRME AMACI İLE KURULDU

AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRME AMACI İLE KURULDU

"CHP büyük bir çınardır. CHP'de herkese yer vardır. Parti içi demokrasinin en çok olduğu parti de CHP'dir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partilerinden istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi ile ilgili olarak "CHP'den ayrılıp, yaşayan hiçbir parti şimdiye kadar görülmedi" dedi.

 

Veli Ağbaba, pantisini Çanakkale İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililerle biraraya gelen Ağbaba'ya, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz de eşlik etti. Parti politikalarıyla ilgili görüş bildiren Ağbaba'ya gazeteciler, geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden Ankara Bağımsız Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurucu genel başkanlığını yaptığı Anadolu Partisi ile ilgili düşüncelerini sordu.

CHP'DEN AYRILIP YAŞAYAN PARTİ OLMADI

Bunun üzerine Ağbaba, CHP'den hiç kimsenin ayrılmasını istemediklerini belirterek şunları öyledi:

"CHP büyük bir çınardır. CHP'de herkese yer vardır. Parti içi demokrasinin en çok olduğu parti de CHP'dir. Hepinizin bildiği gibi bu belki 20'inci, 30'uncu deneme. CHP'den kopup, ayrılıp yaşayan hiçbir parti şimdiye kadar görülmedi. Bu anlamda söylediğim değerlere inanan herkesin AKP'ye karşı mücadelenin tek adresi, Meclis'te görüldüğü gibi tüm mücadeleyi veren CHP'de birleşmesi gerekiyor.

36217.jpg

AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRME AMACI

Bu partinin sadece CHP'den oy almayı, bölmeyi hedeflediğini görüyoruz. AKP'nin ekmeğine yağ sürme amaçlıdır. Biz kimsenin ayrılmasını istemiyoruz. Tekrar söylüyorum, CHP'de parti içi demokrasi vardır. Bütün arkadaşlarımızın partide politika yapacak alanları açıktır. Tarihimizin en hoşgörülü genel başkanı şu anda partimizi yönetmektedir. Bu anlamda ben geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde soldan, CHP'den kopacak bir partinin olumlu sonuç elde edeceğine inanmıyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı