AKP'nin Çöküş Fotoğrafı

AKP'nin Çöküş Fotoğrafı

AKP'yi bitiren fotoğraf Kayseri Mitinginde çekildi.

AKP BİTTİ İŞTE FOTOĞRAFI

İnadı ve dayatmalarıyla Gezi Parkı olaylarının büyümesine neden olan Erdoğan’ın, çatışmalar sırasında meydanlara dökülen milyonlara gözdağı vermek için başlattığı mitinglerden biri daha yapıldı. Kayseri'deki miting, çevre ile ve ilçelerden adam taşınmasına karşın fiyaskoyla sonuçlanırken, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP’nin kırkının Kayseri’de okunduğunu söyledi.
 
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda dün yapılan mitingte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kazlıçeşme’deki mitinge önce 1.5 milyon, sonra 1 milyon kişinin katıldığını söyledi. Ankara’daki mitinge yüzbinlerce kişinin katıldığını savunan Erdoğan, Kayseri’deki mitinge ise yüzbinlerce kişinin katıldığını söyledi.

YANDAŞ KANALLAR YİNE İLİZYON YAPTI
 
NTV, CNN Türk ve Habertürk “hipnoza uğramış gibi” sadece Erdoğan’ı konuşurken yakın plan verirken, mitingi naklen yayınlayan TRT, yüksek bir noktadan görüntü vermek yerine, daha aşağı bir noktadan, geniş açı objektifle çektiği görüntülerle meydan dolup taşıyormuş gibi gibi gösterdi. TRT’nin meydandaki kalabalıktan hiç yakın plan, katılanları gösteren görüntü vermemesi de dikkat çekti.
 
Ancak mitingten sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın paylaştığı fotoğraf, Cumhuriyet Meydanı’nın önemli bir bölümünün boş olduğunu gösteriyor. Kılıç fotoğrafın mitingte yüzbinlerin toplandığını gösterdiğini savundu. "Kılıç ya dayak dememiş ya da sayı saymayı bilmiyor" dedirten fotoğraf, meydanda yüzbinlerce insanın değil, en fazla 60-70 bin, bilemediniz 100 bin dolayında insan olduğunu gösteriyor. 

KALESİNDE YAPTIĞI MİTİNGE BU KADAR İNSAN GELDİ
 
Kayseri, AKP’nin kalesi olan ve yüzde 73 oy aldığı bir il. Kentin nüfusu 1 milyon 300 bin. AKP’nin her mitingte yaptığı gibi çevre illerden de binlerce kişiyi toplayıp ücretsiz olarak mitinge taşıdı. Bu durumda, taş çatlasın 100 bin civarında kişi ancak toplaması fiyasko olarak niteleniyor.

ERDOĞAN'IN YÜZBİNLER DEDİĞİ KALABALIK 

 

 
ÖĞRENCİLER BİLE TOPLANIP MİTİNG ALANINA TAŞINDI
 
Bu arada, miting görüntülerinde slogan atan, Erdoğan’ın “Beraber yürüdük biz bu yollarda” tekerlemesini tekrarlayan kalabalıkta çocuk sesleri baskındı. Bu da AKP’nin mitingte meydan tamamen boş kalmasın diye ortaokullu, liseli öğrencileri toplayıp getirdiğine işaret ediyor. Kayseri basınında miting öncesi çekilen fotoğraflarda kadınlarla birlikte çocukların getirildiği de görülüyor.
 
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise Kılıç’ın paylaştığı fotoğrafı Facebook ve Twitter’da “#AtmaRecepDinKardeşiyiz” etiketiyle paylaşarak, “AKP, 40 mevlüdünü bugün Kayseri’de okutmuş. Başbakana yalan yakışmıyor. Yüzbinler Kayseri’de meydanda diyor. Burası 20 bin hem de mitingin tam başlangıç anı” dedi.