AKP'nin Aziz Yıldırım'ı Devirme Formülü

AKP'nin Aziz Yıldırım'ı Devirme Formülü

Hükümet, Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Taslağı ile başkanlara 3 dönem sınırı getirecek.

Ak Parti'nin Kızılcahamam toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Fenerbahçe'nin borcuna rağmen banka kurma girişimini eleştirdi. Ardından söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kulüp başkanlarının üç dönem seçilmesiyle ilgili bir madde koymayı düşündüklerini söyledi.
ÇALIŞMAYI BİR AN ÖNCE TAMAMLAYIN
Başbakan, çalışmalara yönelik yorum yapmazken, "Çalışmalarınızı bir an önce tamamlayın" dedi. Taslak, gençlik kulüpleri, spor kulüpleri, gençlik ve spor kulüpleri ile kulüplerin kurdukları federasyonlar ve konfederasyonları kapsıyor. 
 
Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre; Taslak, kulüplerin borçlanması, taşınmazların satılması gibi konularda yönetim kurulunun yetkilerini de düzenliyor. Taslak, spor kulüpleri yönetimlerinin seçim ve denetimlerini de yeniden belirliyor.
3 DEFA ÜSTÜSTE OLAMAYACAK
Odalar ve borsalarda başkanlar için yapılacak benzer bir yasal düzenleme daha önce yapılmış ama Anayasa Mahkemesi, iptal etmişti. TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 40. maddesiyle getirilen, "Üst üste iki dönem yönetim kurulu başkanlığı yapmış olanlar, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemezler" hükmünün iptali başvurusunu kabul eden yüksek mahkeme "seçme ve seçilme hakkının ihlali" olduğuna hükmedip düzenlemeyi iptal edip yürütmeyi durdurmuştu.