AKP'Lİ VEKİLLERDEN TBMM'DE NEŞELİ TOPLANTI

AKP'Lİ VEKİLLERDEN TBMM'DE NEŞELİ TOPLANTI

Mecliste bu gün yapılan gergin oturumda, bazı AKP'li Milletvekillerinin, eski bakan Hüseyin Çelik'in etrafında bir araya gelerek "neşeli" bir konuşma gerçekleştirdikleri gözlendi..

TBMM'DE İNTERNET YASASI GERGİNLİĞİ 

 TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'te TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde başladı. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AFAD kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, internet yasasını onayladığı için eleştirdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı '... bir pazarlık' ifadesi, tartışmalara yol açtı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Oğan için 3 birleşime girmeme cezası talep etti. Bu talebe CHP ve MHP'li milletvekilleri tepki gösterince birleşime 10 dakika ara verildi.

Genel Kurul'da söz alan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İnternet Yasası'nı onayladığı için eleştirdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi. Oğan, şöyle dedi:

CUMHURBAŞKANI "W" HARFİ ÖZGÜRLÜĞÜNDEN BAHSEDİYORMUŞ

"Sayın Cumhurbaşkanını biz internet'i aktif kullanan, sosyal medyada aktif olarak yer alan bir Cumhurbaşkanı olarak biliyorduk ama sayın Cumhurbaşkanı bütün bu ifade ettiği, daha önce yazdığı bütün Tweet'leri artık kaldırmalıdır. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı hükümetle pazarlık içerisine girmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı 'klavyelere özgürlük' derken meğerse klavyelerdeki 'q' harfine, 'w' harfine özgürlükten bahsediyormuş. Yani, sayın Cumhurbaşkanı 'Güzel şeyler olacak' dediğinde ne olmuştu? Ermenistan ile pazarlık açılmıştı. İkinci defa sayın Cumhurbaşkanı yine 'Güzel şeyler olacak.' dedi, PKK ile pazarlığın önünü açtı. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı 'klavyelere özgürlük' diye bir twet attı, ne oldu? Meğerse sayın Cumhurbaşkanı 'q' harfiyle 'w' harfine özgürlükten bahsediyormuş. Burada, Sayın Cumhurbaşkanının maalesef ki ... bir pazarlık içerisinde olduğunu ifade etmek zorundayım. Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olduktan sonra cumhurun başı olmuştur, AKP'nin yedeği değil. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'de yaşayan herkesin Cumhurbaşkanıdır ve herkesin hak ve hukukunu korumakla mükelleftir ama Sayın Cumhurbaşkanı bunu yapmak yerine, başka bir görevi üstlenmiştir."

....BİR PAZARLIK GERGİNLİĞİ

Oğan'ın sözlerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Partili milletvekileri tepki gösterdi ve bunun üzerine MHP ve AK Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı.  TMBB Başkanvekili Yakut, Oğan'dan sözlerinden dolayı özür dilemesini istedi. Oğan ise, özür dilecek bir şey söylemediğini kullandığı '...' kelimesinin hakaret olmadığını ancak geri aldığını söyledi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı '... bir pazarlık' ifadesinden dolayı Meclis'in iç tüzük gereği 3 birleşimden uzaklaştırma cezası verilmesini talep etti. MHP ve CHP'li milletvekilleri buna tepki gösterdi. Tartışma nedeniyle birleşime 10 dakika ara verildi. 

CUMHURUN BAŞI POLEMİĞİ

Meclis'te verilen ara ardından söz alan Oğan, MHP'nin, cumhurun başına hareket etmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Ben hakaret etmedim ve hakaret edilmesine de müsaade etmeyeceğimiz ifade ettim. Bazıları tarafından hakaret olarak anlaşılmış olabilir. Sayın Cumhurbaşkanından, hakaret etmediğim için özür dilemiyorum. Hakaret kastı çıkartanlar var ise sayın Cumhurbaşkanından özür diliyorum" diye konuştu. 

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, Oğan'ın hakaret kastından söylemediği için öneriyi geri aldığını söyledi.

AKP'Lİ VEKİLLER NE KONUŞTULAR

Öte yandan genel kurulda gerginlik sürerken, bazı AKP'li vekillerin kadınlı erkekli ayrılarak, meclisin arka sıralarında bir araya toplanıp bir şeyler konuştukları görüldü. Hükümet sözcüsü ve eski bakan Hüseyin Çeliğin etrafında toplanan bir kaç erkek milletvekili, kahkahalar ile gülerek bir şeyler konuştular. Muhalefet sıralarından izlenen bu manzaraya ise çok değişik yorumlar yapıldı. Uzaktan AKP milletvekillerini izleyen muhalif vekiller, "yasayı nasıl geçirdik, hızlı geçirdik, amma geçirdik" diye konuşuyorlar herhalde" yorumları yaptılar.

Bir gurup AKP'li kadın milletvekillerinin ise bu tartışmaya katılmadığı ayrı bir gurup olarak meclisin arka sıralrında bir araya gelerek konuştukları gözlendi.

661d16d61ba347536a9411cc9ef9dee9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı