AKP'li Vekilin "Abdest Almanız Lazım" Sözüne Alevilerden Sert Tepki

AKP'li Vekilin "Abdest Almanız Lazım" Sözüne Alevilerden Sert Tepki

KAYSERİ ALEVİ DERNEĞİ BAŞKANI: MİLYONLARCA KEZ ABDEST BİLE, KİRLİ ZİHNİYETİNİZİ TEMİZLEYEMEZ

KAYSERİ ALEVİ DERNEĞİ BAŞKANI: MİLYONLARCA KEZ ABDEST BİLE, KİRLİ ZİHNİYETİNİZİ TEMİZLEYEMEZ
 
Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Diyarbakır'da 'Selahaddin Eyyubi Üniversitesi' adıyla vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı üzerinde söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in yaptığı, bölücü, kin ve nefret içerdiğini savunduğu açıklamaları kınadığını belirterek, "Hiçbir abdest, sizin kirli zihniyenizi temizleyemez" dedi.
 
Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Diyarbakır'da 'Selahaddin Eyyubi Üniversitesi' adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı üzerinde söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'e yanıt veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'i eleştirdi. İçten'in, CHP'li Öner'e yönelik, "Sen Diyarbakır'ı biliyor musun? Sen Kürt müsün? Sizler, bizleri 1925'lerde de 37'lerde de 57'lerde de terk ettiniz. O günden beri Diyarbakır'a giremezsiniz. Girebilmek için abdest alman lazım senin. Biz, seninle eşit değiliz, elhamdülillah. Zaten ben seninle eşit olmak istemem. Biz bu ülkenin sahibiyiz" dediğini belirten Akpınar, "Bu sözler AKP zihniyetinin ahlaksızlık, bölücülükte artık sınır tanımadığını, Aleviler ile ilgili fütursuzluğunu artırdığını gösteriyor" dedi.
 
Akpınar, AK Parti'nin, Muaviye ve Yezit'e kadar uzanan kökleri, çeşitlilik içinde bütünlüğü barındıran Anadolu topraklarında düşmanlığın, bölücülüğün, kin ve nefretin yeniden filizlenmesine neden olduğunu anlatırken, şunları söyledi:
 
"Dış politikada uyguladığı mezhepçi politikalarla Türkiye'yi Suriye'de ateş çemberinin içine atan, 'Alevileri keseceğiz' diyen Selefi grupları para ve silah vererek, insan yollayarak destekleyen AK Parti zihniyetinin Türkiye'de yapmak istediği şey de Alevileri yok etmektir. Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve partisindekiler bilmelidir ki, milyonlarca kez abdest alsanız da sizler duygularınızdaki ve bilincinizdeki kirliliği temizleyemezsiniz. Mecliste yaptığınız bu konuşmanın metni aslında size ait değil, ecdadınızın şeyhülislamı Ebusuutlar'a, İdris-i Bitlisiler'e aittir."
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in kınadıklarını belirten Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar,
 
"AK Parti'nin çarpık zihniyeti, Aleviler'in sabrını zorlayan sınırlara dayanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti döneminde hiçbir hükümet, hiçbir başbakan bu kadar açıktan, bu kadar rahat Alevilere küfretmemiş, aşağılamamıştır. 'Kafkaslar'dan, Boşnaklar'dan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz' denilerek açıkça ırkçılık yapılmıştır. Sayın Cuma İçten, bu konuşmanızı, sizi böyle konuşturan parti zihniyetini, bu zihniyetin inşasını sağlayan müderrislerinizi, siyasetçilerinizi, bürokratlarınızı kınıyor ve tavrınızı lanetliyoruz. Sizlerin kirlettiğiniz siyasetinizle ne kadar abdest alsanız da o kirlenen ruhunuzu temizleyemezsiniz" diye konuştu.