AKP'li Vekil Mahkemeye Sığındı

AKP'li Vekil Mahkemeye Sığındı

'Beni kocamdan koruyun'AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, eşi İdris Kotan ile Sincan Adliyesi’nde anlaşmalı olarak boşanma davası açtı.

Fatma Salman Kotan’ın talebi üzerine mahkeme İdris Kotan’a 6 ay eşine yaklaşmaması ve rahatsız etmemesi yönünde karar verdi.

Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, boşanma davası açtığı kocası İdris Kotan’a karşı koruma kararı verilmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren Sincan 4. Aile Mahkemesi, İdris Kotan hakkında 6 ay eşine yaklaşmama kararı verdi.

İKİNCİ DİLEKÇEYİ VERDİ

Üç çocuklu Kotan çifti anlaşmalı boşanmaya karar verdi. Çift, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle Ankara Adliyesi yerine gözlerden uzak Sincan Adliyesi’nde dava açmayı tercih etti. Dava, 2012/761 esas numarası ile Sincan 4. Aile Mahkemesi’ne verildi. 

Bir süre sonra Fatma Salman Kotan, boşanma davasının bulunduğu mahkemeye bir dilekçe verdi. Fatma Salman Kotan gerekçelerini sunarak mahkemeden koruma talebinde bulundu. 2012/336 değişik iş numarasıyla işleme alınan dilekçe üzerine mahkeme, İdris Kotan hakkında 6 ay karısına yaklaşmama ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme kararı verdi. İdris Kotan, bu karara uymaması halinde hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

İDDİA YALAN BOŞANMA DOĞRU

Bu süreçte bazı internet siteleri, Fatma Salman Kotan’ın, eşinden şiddet gördüğünü ileri sürdü. 10 gün önce Kotan’ın hastaneye gittiği ve 10 günlük rapor aldığı öne sürüldü. İddialarla ilgili Hürriyet’e konuşan Milletvekili Kotan, “Şiddet olayı yanlış bir haber. Gayet sağlıklıyım. Boşanma konusu doğru, ancak özel bir konudur. Şiddet konusunu haber yapan bir internet sitesi de benden özür diledi” dedi.

Avukatı kız kardeşi

5 yıldır milletvekili olduğunu hatırlatan Fatma Salman Kotan, “Farklı konularda koruma taleplerim olmuştur” diye konuştu, Kotan, koruma kararının neden Aile Mahkemesi’nden alındığıyla ilgili olarak da “Gerekçesini size niye söyleyeyim? O benim özelim” yanıtını verdi. 
Milletvekilinin avukat olan kız kardeşi Songül Salman Özmen de, “Evet dava var, ama bu konunun yazılmasını istemiyoruz. Kendisi milletvekili, şahsının rencide olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Şiddete karşı savaş açmıştı

3 çocuğu bulunan 10 Ekim 1970 Ağrı Doğubayazıt doğumlu Fatma Salman Kotan, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. 23. Dönemde Ağrı Milletvekili seçilen ve Türkiye-Bangladeş Dostluk Grubu Eşbaşkanı olan Kotan, geçen yasama döneminde “Annemi erkek çocuk baskısından kaybettim” diyerek TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na başvurdu ve erken yaşta evlilikleri araştırmak üzere alt komisyon kurdurdu. Bu komisyonun da başkanı olan Kotan, Güneydoğu’daki incelemelerde çocuk gelinliğe karşı mesajlar verdi. Kotan, erken yaşta evlenen annesinin 2 kız çocuğun ardından doktorların uyarısına rağmen erkek çocuk doğurmak için 3’üncü hamileliğini yaşadığını ve 20’li yaşlarında öldüğünü açıklarken gözyaşlarını tutamamıştı. Kotan, “Erkeksin, güç sende diyoruz. Bir süre sonra kendini He-man zannediyor. Annemin acısını halen yaşıyorum. Meclis çalışmalarına katılıyordum ama ruhum başka yerde. Kadınlarımız hâlâ mutsuz ve ölüyor. Hep 3 maymun oynanmış, buna artık dur demek lazım. Benim yaşadığım acıyı hâlâ yaşayan kadınlar var” demişti.