Rıza Zarrab Bilinmeyenleri

Türkiye günlerdir Reza Zarrab'ı konusuyor. 
ABD'de tutuklu yargılanan Zarrab konusu öyle bir devlet meselesi haline geldi, öyle büyüdüki, Dışişleri Bakanlığı 2 kez nota verdi ve olayın gizemi hala çözülemedi. 

HEM VATANDAŞIN HEM AKP İKTİDARININ KAFASI KARIŞIK

Konuya ilişkin vatandaşın kafası zaten karışık durumda, ABD'de yargılanan, hapis yatan yüzlerce Türk varken İran asıllı Rıza Zarrab'ın farkının ne olduğunu anlayabilmiş çözebilmiş değil. 

Sadece vatandaşın kafası karışık değil, aynı zamanda AKP iktidarının kafası da karışık. Türkiye'de yaşadığı süreçte Erdoğan'ında bulunduğu bir toplantıda iki bakanın elinden ödül alan Rıza Zarrab'ı , AKP'nin sık sık gaf yapan milletvekillerinden Mehmet Metiner iki gün önce canlı yayında yerin dibine soktu. 

Erdoğan'ın koruduğu, Dışişleri bakanının iki kez "nota verdik " dediği Rıza Zarrab'a Mehmet Metiner " Canı cehenneme " dedi. 

AKP'Lİ YAZAR NEYİ SÖYLEYEMİYOR

Zarrab'ın ABD'de yargılanma sürecinin gerçek anlamda başlamasına bir hafta kala durumun özeti bu. 
Ancak Hürriyet gazetesinin AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi'nin bu konuda kafası net görünüyor. Selvi'ye göre Zarrab olayının karmaşık bir yanı yok. 

ABD VE ALMAN İSTİHBARATI DESTEKLİ FETÖ OPERASYONU

Selvi Zarrab'ın ABD'ye bu durumu bilerek anlaşmalı gittiğini ve yargılama sürecinin bütünüyle Erdoğan'a yönelik olduğunu söylüyor. 

Ve tüm bu ayrıntıları ile bu gün tarihli Hürriyet Gazetesi köşesindeki yazısında, durumu şöyle özetliyor. 

"ZARRAB BU OLAYDA NOKTA DEĞİL VİRGÜL" CÜMLESİ NE ANLAMA GELİYOR

"Zarrab CİA ve ABD istihbaratı eliyle ABD'ye götürülmeye ikna edildi. Bu gün yapıldığı söylenen itirafçılığı daha ABD'ye gitmeden biliniyordu. 

Avukatları 1.5 aydır pazarlık yapıyordu sonunda istihbaratın kontrolünde ki federal hapishaneye nakledildi. Tüm bu operasyonların arkasında ise ABD, Alman istihbaratı ve FETÖ bulunuyor." diyor ve yazısını şöyle sonlandırıyor.

"Zarrab bu olayda nokta değil sadece bir virgül. Zarrab üzerinden Erdoğan’a operasyon çekiliyor."

ABDÜLKADİR SELVİ'YE İKİ SORU

AKP ve Erdoğan'a yakın olduğu bilinen Abdülkadir Selvi'nin bu yazısında ileri sürdükleri gerçek ya da gerçeğe yakın ise, ortaya iki önemli soru çıkıyor

1-ABD Erdoğan'a Rıza Zarrab üzerinden bir operasyon çekiyorsa ve Zarrab'ın yargılama süreci sonunda ortaya çıkacak sonucun faturası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kesilecekse, ABD yargısı Erdoğan'ı neyle suçlayacak ? 

2-Rıza Zarrab Türkiye'de rahat ve özgür yaşıyor, hatta kaçak yalı bile yapabiliyordu. Bakanların elinden ödül alıyor, korumalarına adam dövdürüyor ve hiç bir sıkıntı yaşamıyordu. Bu kadar özgür ve güçlüyken ABD'ye neden gitti. Özetle onu bu çetrefilli yola isteyerek ne soktu?

Selvi işin aslının Erdoğan olduğunu söyleyerek tamamladığı yazısında Türkiye'ye iki'de seçenek önermiş. Ama bizim sorduğumuz soruların yanıtını vermemiş. 

Sahi Rıza Zarrab'ı ABD'ye götüren korkunun nedeni ne ve ABD Erdoğan'ı ne ile suçlayacak ?

Selvi'nin yazısına ulaşmak için tıklayınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar