AKP'li Seçmen AKP'ye Direnişe Geçti

AKP'li Seçmen AKP'ye Direnişe Geçti

.

 

ADIYAMAN'DA AK PARTİLİLER'DEN 'ADAY' PROTESTOSU

Yerel seçim gerginliği AKP'lileri birbirine düşürdü. Yönetim kararlarına en az itiraz eden siyasi parti olan AKP, bu defa fena karıştı. Adıyaman'da yönetimin tepeden inme adayı dayatacağı duyumunu alan ALP'li seçmenler ayapa kalktı. Erdoğan'ın nefret ettiği sosyal medyada örgütlenen seçmenler sokaklara çıktı. Araya emniyet müdürünün girmesi bile öfkeli seçmenleri yatıştıramadı.

BU DEFA AKP SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİ
 
Mahir ALAN/ADIYAMAN

ADIYAMAN'da, bir grup AK Partili yerel seçimlerde eski milletvekili Hüsrev Kutlu'nun aday gösterileceği iddiasını il başkanlığı önünde protesto etti. Yürüyerek geldikleri il başkanlığına girmek isteyen protestoculara polis tarafından izin verilmedi. 
 
Adıyaman'da yerel seçimler öncesi henüz açıklanmayan belediye başkanlığına AK Parti'nin eski milletvekili Hüsrev Kutlu'yu aday göstereceği iddiasının konuşulmasının ardından sosyal medya üzerinden örgütlenen karşıt görüşlü 50 partili, Gölbaşı Caddesi üzerindeki AK Parti İl binasının önünde toplandı. Burada slogan atan ve yolu ulaşıma kapatan protestocuların ihbar edilmesi üzerine olay yerine polisler sevk edildi. Polislerin konuşarak yolu açmasını sağladığı protestocular, daha sonra parti binasına girmek istedi. Parti binasına girişlerine izin verilmeyen kalabalık, Kutlu'nun adaylığına karşı olduklarını ifade edip, demokratik yollarla aday tercihi yapılmadığını ileri sürdü. Bu sırada olayı haber alarak AK Parti binası önüne gelen Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kalabalıktan duyarlı davranmalarını istedi.

AKP'Lİ SEÇMENLERİN İSYANI


 
Polis memurları da megafonlar ile yolun kapatılmamasını ve taşkınlık çıkarılmaması anonsu yaptı. Polislerin parti binasına girişine izin vermediği protestocular, bir süre bekledikten sonra dağıldı.
 
 
Kaynak : dha/my.