AKP'Lİ ŞAHİNDEN SKANDAL AKSARAY AÇIKLAMASI

AKP'Lİ ŞAHİNDEN SKANDAL AKSARAY AÇIKLAMASI

Tüm dünyanın alay ettiği bir Avrupa TV'sinde ise ağza alınmayacak şekilde dalga geçilen saray için bakın ne dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir" dedi. Şahin yerin metrelerce altında sığınma yüzlercesi can veren madencilerin "Sığınma Odaları" maliyetleri hakkında bu güne kadar hiç konuşmamıştı. AKP'nin 1.4 Milyara malolan ve dünyanın alay ettiği Aksaray için son gerekçesi "prestij" oldu.

HANGİ PARAYA MAL OLDUĞU ÖNEMSİZDİR

 Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Şahin, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Şahin, şöyle dedi:

"Bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir. Ülkemiz için, halkımız için yapılmıştır. Burayı, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor. 2019'da yenilenecek seçimde bir başkası belki seçilir ve o kullanır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir. Millete aittir. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre hem imar izni, hem yapı kullanma imar izni var. Bu konuyla ilgili verilmiş olumsuz yargı kararı da yok. Sadece siyasi nedenlerle bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan bir takım meslek odaları bu konuyu kaşıyorlar. Yapılmış, şu anda hizmete girmiş bir prestij kurumuyla ilgili başka bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim."

YARGIDAN DÖNECEKTİR

Hollanda'da iktidar ortağı İşçi Partisi'nin Türk kökenli iki milletvekilini ihraç etmesini de değerlendiren Şahin, "Herhalde Hollanda'da bu tür kararlara karşı gidilecek bir yargı mercii vardır. Ben bu kararın yargı organlarından Hollanda'da döneceğini tahmin ediyorum" dedi.

Şahin, çözüm süreciyle ilgili ise "Milli birlik ve kardeşlik projesi adını verdiğimiz çözüm sürecinin Türkiye'de barışı ve huzuru temin etmesidir önemli olan. Silahların bırakılarak artık silahlı mücadele devrinin bitmiş olduğu kabul edilerek siyaset yoluyla söylensin söylenecek şeyler. Böylece Türkiye terör sorununu bir şekilde çözsün" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı