AKP'Lİ MENDERES TÜREL'E SEÇİM KURULU ŞOKU

AKP'Lİ MENDERES TÜREL'E SEÇİM KURULU ŞOKU

Antalya'da yaptığı her icraatt ve partizanca tutumu yüzünden her geçen gün daha sert eleştirilere maruz kalan AKP'li Belediye Başkanı Menderes Türel'in cinliği bu defa sökmedi.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in kent merkezinde ortaya çıkan antik nekropol alanında uygulanacak projeye ilişkin basın toplantısı, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nca iptal edildi.

ODA KEFEN GİYDİK DEDİ

CHP ve MHP'nin başvurusu üzerine alınan iptal kararını 'siyasi suikast' olarak değerlendiren Türel, "Biz kefeni giyip yola çıktık. Bizi korkutamazlar, bizi susturamazlar, onlar istedikleri kadar çabalasın" dedi.

ANTİK KALINTILAR ÜZERİNDEN PROPOGANDA YAPACAKTI ŞOK OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, kent merkezinde eski Doğu Garajı olarak bilinen bölgede 10 yıl önce temel kazısı sırasında ortaya çıkan ve burada bulunan arkeolojik kalıntılar ışığında kentin bilinen tarihini değiştiren nekropol alanında uygulanacak proje için sabah saatlerinde basın toplantısı düzenlemek istedi. Toplantının yeri ve saati dün basın merkezlerine bildirildi. Basın toplantısının öğrenilmesinin ardından CHP İl Başkanlığı ve MHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, basın toplantısının seçim yasakları kapsamında olduğu iddiasıyla Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. İtirazı değerlendiren Kurul, basın toplantısının iptali yönünde karar aldı.

TOPLANTI İÇİN HERŞEY HAZIRDI

Büyükşehir görevlileri karardan habersiz toplantının yapılacağı yerde hazırlıklarını tamamladı. Alana açılan sokağa dev boyutta Menderes Türel'in fotoğrafı ve 'Antalya'ya İyi Gelecek' sloganının yazılı olduğu bayraklar asıldı. Kahvaltı için masalar kuruldu, alana LED ekran yerleştirildi. Türel'e eşlik etmek için İl Kültür ve Turizm İbrahim Acar da alana geldi. Basın toplantısı için her şey tamamlandıktan sonra Başkan Türel geldi. Kısa süre yetkililerden projeyle ilgili bilgi alan Türel, sonra mikrofon başına geçti ve basın toplantısının Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu kararınca iptal edildiğini belirterek, toplantıyı bitirdi.

'İŞİNE GELDİĞİNDE DEMOKRASİ İŞİNE GELMEDİĞİNDE FAŞİZM

İşbaşına gelir gelmez ilk icraatı Kale İçi'nde sanatçılara tahsis edilmiş bir alanı boşaltarak sanatçı düşmanlığını ilk günden ilan eden Türel, partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nda konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında böyle demokrasi dersi vermeye kalktı. "Konuşan Türkiye' diyorsak kişilerin, siyasilerin görüşlerinin hür bir şekilde, özgürce duyulmasını istiyorsak bu ve benzeri yaklaşımları siyasi partilerimizin en azından talep etmesi bile demokrasi adına büyük ayıptır" dedi. Türel, açıklamalardan kimsenin korkmaması gerektiğini belirterek, AKP'nin ağzından düşürmediği eski Başbakan Menderes üzerinden yine istismara devam ederek şöyle konuştu, "Bu ülkede bir Menderes demokrasi uğruna şehit olmuştur bin Menderes de şehit olur" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı