AKP'li küfürcü vekilden, kadın gazetecilere taciz

AKP'li küfürcü vekilden, kadın gazetecilere taciz

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Milletvekili Kamer Genç'e ağır küfürler edince, TBMM Böcek Araştırma Komisyonu Başkanlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bu defa kadın gazetecilere "taciz" içeren ifadelerle hakaret etti.

Ankara Bürosu- AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bir gazetede çıkan uyuyan fotoğraflarına sinirlenerek, hıncını Meclis kulisinde oturan kadın gazetecilere, “Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, bu ahlaksızlık olur değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor?”diye hakaret etti.

TBMM Genel Kurulu, Torba Yasa tasarısı nedeniyle gecenin geç saatlerine kadar çalıştığı için, AKP kulisinde çok sayıda milletvekili, Meclis bahçesindeki kanepelere uzanıp uyuması dikkat çekiyor. Bazı milletvkeillerinin de fotoğrafları basına yansıdı. Bu fotoğraflardan birinde ayakkabılarını çıkarmış halde bahçede uyurken görüntülenen Zeyid Aslan'ın fotoğrafı Sözcü Gazetesi'nde yayınlandı. Ancak fotoğraf Aslan'ı çok kızdırdı.

Aslan, TBMM'de iktidar kulisinin bahçesinde rastladığı bir grup gazeteciye hakaret etemeye başladı. Aslan, Sözcü’deki haberi kastederek, “ Bir dahaki dönem hiçbir gazeteci buraya giremeyecek. Sizi buraya sokturmayacağım. Elimden ne gelirse yapacağım. Bunu mücadelesini vereceğim. Siz bu yaptıklarınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız yoruluyoruz. Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam bunların gerçeği bu diye ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor” diye hakaret etti. (Fotoğraf Sözcü)

Parlamento Muhabirleri Derneği'nden kınama

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) yönetimi yaptığı açıklamada AKP'li vekili kınadı. PMD'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 11 Temmuz 2013 günü saat 15.30 sularında TBMM iktidar kulisi bahçesinde dört kadın parlamento muhabirine hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştur. TBMM’de gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal görev yapmaktadır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı kutsaldır ve hiçbir biçimde sansürlenemez, engellenemez. Unutulmamalıdır ki; TBMM kampusu kamusal alandır ve Meclis’teki tüm faaliyetler parlamento muhabirleri aracılığı ile halkın denetimine açıktır. Kurulduğu günden bu yana millet adına Meclis’e ayna tutan parlamento muhabirleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun ‘gözü, kulağı, sesi’ olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor. Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez. Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan ‘kör ve sağır’ demektir. Bu bilinçle hareket eden parlamento muhabirleri, iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından ‘sözlü tacize’ uğramıştır. PMD olarak, kadın gazetecilere hakaret ve taciz içerikli ifadeler kullanan Zeyid Aslan’ı kınıyoruz ve derhal kadın gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz.”