AKP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLİNE SANDIKTA TAŞLI SALDIRI!

AKP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLİNE SANDIKTA TAŞLI SALDIRI!

Sandıkları dolaşırken taşlı saldırıya uğradı.

VAN'ın Süphan Mahallesi'nde bulunan Müslüm Görentaş İlkokulu'nda oy verme işlemi sırasında gelen AKP Van Miletvekili Gülşen Orhan bazı kişilerle tartıştı. Polis okul çevresinde toplanan kalabalığa müdahalede bulundu. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş'ın 2 müşahidi de gözaltına alındı.

AKP Van Milletvekili Orhan, öğle saatlerinde Süphan Mahallesi'ndeki Müslüm Görentaş İlkokulu'na geldikten sonra buradaki bazı kişilerle tartışmaya başladı. Tartışma üzerine Milletvekili Orhan, zırhlı polis araçları eşliğinde okuldan ayrılırken, 2 sandık müşahiddi gözaltına alındı. Orhan'ın gidişi sırasında bazı kişilerin polis ve Orhan'ın içinde bulunduğu araçlara taş atmaya başlaması üzerine de gerginlik tırmandı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve taziyikli su kullanarak, okul çevresinde bulunan kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KAYA OLAY YERİNE GELDİ

Gerginliğin artımsaı üzerine Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Başkan Vekili Hatice Çoban da okula gelerek öfkeli gurubu sakinleştirmeye çalıştı. Başkan Kaya, herkesin sakin olmasını istediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Burada bir provakasyon yaratılmak isteniyor. Milletvekilimizin buraya gelerek, sandıkları gezmesi tabii ki normal, gezebilir. Bu onun hakkı. Ama böyle hassas mahallelere de TOMA eşliğinde gelip, gezmesi vatandaşı tahriktir. Biz bunu da kabul etmiyoruz ve iyi niyetli bulmuyoruz. Sayın Demirtaş'ın 2 müşahidi de gözaltına alınmıştır."

Yapılan konuşmaların ardından okul çevresindeki gerginlik sona ererken, polis oy verme işlemini sürdüğü okul çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada polis helikopterinin sürekli uçuş yaptığı görüldü.

VAN İL BAŞKANLIĞI'NDAN KINAMA

AK Parti Van İl Başkanlığı, Süphan Mahallesi'ndeki gerginlik ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimini takip etmek için Süphan Mahallesi'ndeki Müslih Görentaş İlköğretim Okulu’na geldi. Burada binayı gezen Milletvekili Orhan’a ziyaret sonrasında bir grup sözlü saldırıda bulundu. Grup, Orhan ve beraberindekiler araca geçtikten sonra taşlı saldırıya başladı. Yapılan saldırıda Milletvekili Gülşen Orhan’ın makam arabasının sağ ve arka camları hasar gördü."

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte açıklamalarda bulunan Orhan saldırıyı kınarken, İl Başkanı Soğan da seçilmiş bir insana yapılan saldırının hiçbir adaletli yanının olmadığını ve kabullenilmeyeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı